26.03.2021 - 08.04.2021 в рамках співпраці викладачів кафедри Іноземних мов з міжнародним освітньо-методичним центром Dinternal Education було організовано та проведено тематичні онлайн-лекції англійською мовою для студентів ЗВО. Теми, які студенти обрали для онлайн сесій questions/answers, були такими: Stereotypes of Brits, The Royal Family, Tourism in the UK outside London, Typical mistakes of Ukrainian leaners, University life in the UK, Living and working in NY та The American Education system.
Спікери – носії мови з Великої Британії та Америки:
 
Спікер, Емі Батлер – американка, викладач англійської мови міжнародного рівня, має сертифікати CELTA Grade A 2013, Delta Module 1, Delta Module 2, Delta Module 3. Емі має досвід у навчанні англійській мові у багатьох країнах світу, в даний час працює старшим викладачем в London School of English, Київ. Крім того, Емі – надзвичайно цікава і харизматична людина.
 
Спікер, Кріс Кірбі – методист Міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal Education; викладач англійської мови (кваліфікація DELTA); сертифікований екзаменатор міжнародних мовних екзаменів FCE та IELTS. Кріс – досвідчений викладач англійської мови. Впродовж останніх десяти років Кріс працював у сфері викладання англійської мови в 6 різних країнах світу. На даний час Кріс викладає англійську у провідній школі англійської мови London School of English (м. Київ) та за сумісництвом працює методистом у Dinternal Education.
 
Спікер, Кейт Ллойд – академічний консультант Dinternal Education з питань викладання мови в закладах вищої освіти; академічний директор London School of English; сертифікований екзаменатор FCE. 14 років досвіду викладання англійської. Працювала у 6 країнах світу. Має диплом Trinity Dip TESOL та сертифікат TEFL. Має ступінь PhD Ліверпульського університету. Більше 5 років працює в Україні, викладаючи англійську в London School of English.
Онлайн-лекції були організовані у форматі діалогу між спікером і студентами. Онлайн-зустрічі з Емі Батлер завжди вилилася в надзвичайно інформативні та цікаві дискусії спікера зі студентами ВНТУ, які були присутні на них. Студенти мали змогу не лише послухати і дізнатися про цікаві факти життя та праці в США, обговорити особливості американської та української кухні, порівняти витрати та можливості американської молоді та українців, послухати поради Емі – жительки Нью-Йорка – щодо цікавих місць та атракцій Сполучених Штатів, а також досхочу поспілкуватися з носієм мови, задаючи безліч питань та дискутуючи разом зі спікером Емі. Олександр Підлуцький творчо підійшов до тематики  онлайн-зустрічі з Кейт Ллойд – він закутався у клітчатий плед, а за його спиною височів всесвітньо відомий Big Ben та будівля Парламенту. Кейт одразу звернула на це увагу, та запитала у нього,  яка у Лондоні зараз погода, на що студент миттєво зреагував із відповіддю і зав’язалась цікава і невимушена дискусія. Студенти були дуже активні, задавали неочікувані питання про досить різні сфери життя британців, жартували та живо реагували на відповіді Кейт. Онлайн-зустрічі з Крісом Кірбі були настільки цікавими та жвавими, що зазвичай тривали довше, ніж було заплановано.
Позитивні емоції переповнювали, всі отримали море задоволення від спілкування. Подібні зустрічі з носіями англійської мови показують необхідність вивчення іноземної мови в сучасному світі, дають можливість студентам спробувати подолати мовний бар’єр під час живого спілкування, сприяють інтересу до іншомовної культури.

Зав. кафедри іноземних мов Степанова І.С. та викладачі кафедри ІМ
Гадайчук Н.М.,
Ібрагімова Л.В.,
Медведєва С.О.,
Мельник О.Д.,
Слободянюк А.А.
 





 

опублік. Ібрагімова Людмила Володимирівна