Лекції та майстер-класи для здобувачів кафедри КН від провідних міжнародних фахівців ІТ-галузі

Турбота про молоді таланти та побудова яскравого цифрового майбутнього шляхом обміну колективним досвідом та знаннями є одним із пріоритетів напряму CSR міжнародної ІТ-корпорації Miratech (CSR, corporate social responsibility – соціальна відповідальність бізнесу). В цьому контексті міжнародна корпорація Miratech визначає також соціальне зобов'язання щодо вдосконалення ІТ-освіти – це більше, ніж мета, а місія – надати наступному поколінню знання, навички та досвід для формування майбутнього інформаційних технологій.

Однією з потужних освітніх ініціатив ІТ-корпорації Miratech у 2023 році став CSR-проєкт для кафедри комп'ютерних наук (КН) Вінницького національного технічного університету. Із вересня по грудень 2023 року високопрофесійна команда корпорації Miratech провела 9 неймовірних лекцій із майстер-класами для магістрантів кафедри КН.



Від основ технології Power BI, де Andrii Kozlovskyi (Director of Employee Experience Dept., який водночас є доцентом кафедри КН ВНТУ) поділився своєю глибокою експертизою, до навігації сучасними кол-центрами з Roman Vatrasevych (Principal PS Consultant), а також Maksym Tatarovskyi (Professional Services Consultant) та Omer Esit, які поділилися досвідом розробки та застосування систем штучного інтелекту.

Vitaly Zubkov (Expert in language learning) прочитав лекцію про те, як легко вивчити іноземну мову та подарував кожному магістранту свою книгу-бестселер «Lingva Incognita», а також поділився порадами щодо проведення успішних переговорів. Oksana Ogneva (Director of Talent Development) розкрили секрети працевлаштування про те, як продати свої IT-знання з максимальною ефективністю.  Justin Kearney  (Senior Vice President People) поділився інсайтами щодо управління кар'єрою в ІТ.

Olga Skydan (Executive Vice President) детально розказала про концепцію Data-Driven Company, а також поділилася знаннями про те, як використовувати свій ІТ-досвід на будь-якій посаді, а Dmytro Bilous (Program Manager / Architect) підготував учасників до співбесід у Big Tech компаніях.

Також, відгукнулись на запрошення кафедри КН і приєднались до даної ініціативи додатково й інші стейкхолдери, а саме: ІТ-компанія Onseo (Микола Півень – Практики написання якісного коду; Федоренко Олександр – Технологія Docker), ІТ-компанія Luxoft (Бараш Віталій – Project Management in IT), University Giessen, Frankfurt Institute for Advanced Studies, Німеччина (Dr. Olena Linnyk – Natural Language Processing).

Ці практичні заняття, засновані на реальному досвіді, виявилися надзвичайно цінними для здобувачів, які вже впевнено крокують у професійний ІТ-світ. Щиро дякуємо усім стейкхолдерам, і особливо ІТ-корпорації Miratech як надійному партнеру кафедри КН за чудову ініціативу та підтримку у навчанні талановитої молоді.

Цього року ми плануємо продовжити роботу в цьому напрямку. Адже лише ефективна співпраця ІТ-освіти та ІТ-бізнесу дозволить прокласти шлях до інновацій та розвитку знань!
ent

опублік. Арсенюк Ігор Ростиславович