Держбюджетна наукова тематика на кафедрі ОТ і перспективи її розвитку
Вчена рада ФІТКІ  17 листопада 2020 р. розглянула питання «Про виконання держбюджентної тематики на кафедрі ОТ і перспективи її розвитку».  Доповідач -  науковий керівник  НДР             завідувач кафедри  ОТ  д.т.н., проф. О.Д. Азаров,  співдоповідач - відповідальний виконавець  НДР к.т.н., доц.  Л.В. Крупельницький, зав. НТЦ “Аналого-цифрові системи”.
На кафедрі обчислювальної техніки впродовж десятків років постійно присутня держбюджетна і госпдоговірна тематика. Причому, в останні 5 років, коли вибороти бюджетне фінансування  стало особливо складно, науковий колектив  кафедри під  керівництвом професора Азарова О.Д. нарощує обсяги досліджень і їх фінансування, що видно з діаграми. 

Знаковим стало отримання поточної тематики на початку 2020 року в сумі 4204,707 тис. грн. на 3 роки , яку в загальноукраїнському конкурсі запитів на НДР секції «Інформатика та кібернетика» одною їз переможців. В таблиці наведено рейтинг запитів багатьох відомих в Україні науковців вузів Києва, Харкова, Львова, Дніпра і інших великих міст, серед яких наш є третім з середнім балом 85,5 із 100 можливих.

Основними факторами, що вплинули на отримання фінансування стали:

  • важливість і обґрунтованість запропонованої тематики "Високопродуктивні багатоканальні аналогоцифрові самокалібровані системи моніторингу й синхронного опрацювання низькочастотних сигналів» як в науковому плані так і для практичного впровадження в моніторингові й безпекові сфери застосування ;
  • значний   науковий доробок наукового керівника д.т.н., проф. О.Д. Азарова,  відповідального виконавця к.т.н., доц.  Л.В. Крупельницького, авторів  д.т.н., проф. С.В. Павлова, д.т.н., проф. Т.Б. Мартинюк, к.т.н., доц. С.В. Захарченко, к.т.н., доц.  Г.Б. Ракитянської;
  • наявний досвід попередніх розробок і більше десятка успішно виконаних госпдоговірних  робіт в науковотехнічному центрі «Аналого-цифрові системи», і їх впроваджень в багатьох організаціях і на підприємствах України.
При формуванні запиту великий обсяг робіт виконано к.т.н., доц.  Крупельницьким Л.В., ст. науковим співробітником кафедри ОТ Тарасовою О.М., аспірантом Обертюхом М.Р..
В рамках виконуваної держбюджетної тематики мають можливість реалізувати свої наукові напрацювання провідні науковці ФІТКІ, к.т.н., доценти Черняк О.І., Ткаченко О.М., Ракитянська Г.Б., Семеренко В.П., Захарченко С.М., Богомолов С.В., Кадук О.В., аспіранти М.Р.Обертюх, Г.С. Колесник, В.В. Залізецький та десяток інших виконавців, що працюють над теоретичною частиною, спеціалізованим апаратним та програмним забезпеченням.







Результати досліджень впроваджуються в навчальний процес шляхом  обладнання спеціалізованих лабораторій, навчальних стендів і програм, виконанням курсових та дипломних робіт і проектів,  підготовкою магістерських кваліфікаційних робіт та дисертацій PhD- докторів філософії.  Наразі актуальним є залучення  викладачів та студентів факультету з метою  розробки спеціалізованого програмного забезпечення опрацювання сигналів.
Бажаємо нашим науковцям результативних досліджень і успішного впровадження!


 

 

опублік. Крупельницький Леонід Віталійович