Одні з кращих апаратно-програмних бакалаврських робіт спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія»
 

Цікаві практичні розробки у вигляді мікропроцесорних пристроїв і систем представили дипломники доцента Сергія Богомолова.

Андрій Сіваєв спроектував та виготовив макет мікропроцесорної системи для контролю мікроклімату складських приміщень, яка повинна аналізувати отримані данні з датчиків, та на основі них сигналізувати про наявність горючих газів, людей на складі. Також система повинна передавати інформацію про температуру та вологість повітря.

Головна мета установки такої системи полягає в облаштуванні безпечного для життя та здоров'я людей середовища, забезпеченні збереження майна від різних чинників. Водночас, не дивлячись на вагомість та актуальність розробки, вона може бути самостійно повторена студентом, абітурієнтом чи аматором, хто цікавиться мікропроцесорною технікою та має схильність до технічних наук

at290622 4

Дмитро Бугай розробив та зібрав діючий макет мікропроцесорної системи збору даних з різнотипних датчиків, як за типом інформації, що опрацьовується, так і різними інтерфейсами.

Ця система може використовуватися для різноманітних галузей: системного моніторингу в сільському господарстві, військових, промислових, комерційних та для медичного застосування. Досягнення в мережах бездротовому зв'язку і в апаратних технологіях, таких як мікроконтролери, зробили революцію в розробці систем збору даних, тому тепер можна розробляти специфічні системи для додатків з розширеними можливостями для точного збору даних у реальному часі.
at290622 5
 

Назар Твердохліб спроектував та відлагодив макет мікропроцесорної системи управління пропускною охоронною системою, яка створена за допомогою комплектуючих Arduino.

Система гарантує максимальний рівень безпеки від несанкціонованого доступу на територію підприємств, а також може здійснювати контроль переміщення осіб. Зазвичай керівництво великих організацій, що мають велику кількість робітників, не можуть особисто відслідковувати відвідування персоналу.

Пропускні системи можуть зберігати всю необхідну інформацію на контрольній панелі, за допомогою якої можна формувати звіти про облік робочого часу працівників, а також порушень ними встановлених правил. Така система контролю дає можливість підтримувати дисципліну, тому що без великих зусиль допоможе визначати запізнення робітників.
at290622 6
Бажаємо нашим успішним бакалаврам подальших професійних успіхів
і запрошуємо на навчання в магістратуру, а бажаючих вивчати мікропроцесорні системи, ласкаво просимо на гурток «Мікрокомп’ютерні системи» за посиланням 
http://surl.li/chqvo !



ntent


 

опублік. Крупельницький Леонід Віталійович