• Посада: завідувач кафедри, професор.
  • Біографічні дані:

         Закінчив Вінницький політехнічний інститут в 1978 році за спеціальністю «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». Працює на кафедрі ТАМ з 1978 року, з 2002 по 2011 рік працював на посаді декана факультету технології, автоматизації та комп’ютеризації машинобудування, з 2011 по 2015 рік на посаді професора кафедри ТАМ, з 2016 р. завідувач кафедри технологій та автоматизації машинобудування.
         В 2000р. захистив кандидатську дисертацію «Вдосконалення системи керування гідропривода з LS-регулюванням» по спеціальності 05.02.03 «Системи приводів». Співавтор 2 монографії, 8 навчальних посібників, 172 наукових публікацій та патентів. За розробки в галузі гідроприводів мобільних машин нагороджений 3 золотими  та срібною медалями на міжнародних виставках в м. Будапешт (Угорщина) в  м. Ясах (Румунія). Займається розробкою та дослідженням мехатронних гідросистем мобільних робочих та технологічних машин. Викладає дисципліни «Мехатроніка», «Апаратні та програмні засоби керування приводами машин» «Мікропроцесорна техніка в мехатронних системах».
         В 2015 році захистив докторську дисертацію «Наукові основи розробки систем гідроприводів маніпуляторів з адаптивними регуляторами на основі нейромереж для мобільних робочих машин».
         Під керівництвом Козлова Л. Г. захищено 4 кандидатських дисертацій та дисертація на здобуття ступеня доктора філософії.
         Входить до складу редакції журналів «Вісник ВПІ», «Вісник машинобудування та транспорту», «Промислова  гідравліка та пневматика». Член спеціалізованої вченої ради по захисту докторських дисертацій у НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського». Входить до Президії Асоціації спеціалістів промислової пневматики і гідравліки. Академік АІНУ, входить до складу Президії Академії інженерних наук України. Нагороджений знаком МОН «Відмінник освіти».

         Мій профіль в Google Scholar
         Scopus Author ID: 7103115784
         ORCID ID: 0000-0002-1077-1621
         Репозиторій ВНТУ

         Результати підвищення кваліфікації

    1. Sikorsky Challenge Vinnytsia, TRANSFOTECH, Startup Mastery Igor Peer, дистанційна, стажування за кордоном, For successfully completing entrepreneurship development course under the startup school program, Term: 19.04.2023 - 09.11.2023, Title of final project: EcoWorker - an automated scissor lift based on an electric carrier, Certificate Number: 51, 2023-11-09
    2. Вінницький національний технічний університет, дистанційна, стажування, LII науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, з 21.06.2023 р. по 23.06.2023 р., Тези доповідей: "ОГЛЯД КОНСТРУКЦІЙ ТА ХАРАКТЕРИСТИК СУЧАСНИХ РЕГУЛЯТОРІВ ДЛЯ НАСОСІВ ЗМІННОГО РОБОЧОГО ОБ`ЄМУ", "МЕХАТРОННА ГІДРОСИСТЕМА З АДАПТИВНИМ РЕГУЛЯТОРОМ" та "ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІН «ВСТУП ДО ФАХУ» І ДИСЦИПЛІН З ІНФОРМАЦ, номера відсутній, 2023-06-23
    3. Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach, дистанційна, стажування за кордоном, "ZAPEWNIENIE JAKOŚCI KSZTAŁCENIA W SZKOLE WYŻSZEJ", з 01.06.2021 р. по 30.09.2021 р., , Сертифікат про проходження стажування, 2021-09-30
  • Науковий напрямок:

            Напрямком наукової роботи є  розробка високоефективних механотронних гідроприводів машин та механізмів на основі  контролерів та сучасного програмного забезпечення.  Працює у складі редакційних колегій журналів «Вісник Вінницького політехнічного інституту», «Вісник машинобудування та транспорту», «Промислова гідравліка і пневматика ».
            Опублікував 254 наукові та методичні роботи, у тому числі: 20 статей, що входять до наукометричної бази Scopus, 2 монографії по актуальним питанням промислової гідравліки, 8 навчальних посібників, в тому числі  посібник з грифом МОНУ, 20 винаходів та патентів.
            Підготував чотирьох кандидатів технічних наук, та одного доктора філософії. Входить  до складу двох спеціалізованих вчених рад по захисту докторських дисертацій у НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та у Вінницькому національному технічному університеті. Обраний до Президії Академії інженерних наук України, керує Вінницьким відокремленим підрозділом АІНУ. Обраний до  Президії Асоціації спеціалістів промислової пневматики та гідравліки України.    
            Активно веде співпрацю з провідними Європейськими  навчальними закладами: Технічним університетом м. Яси (Румунія) та Гданським технологічним університетом (Польща). Розробки Козлова Л. Г. неодноразово експонувались на Міжнародних виставках. Нагороджений срібною та трьома золотими медалями на Міжнародних науково-технічних виставках в  м. Будапешті (Угорщина) та м. Ясах (Румунія).    Нагороджений медаллю    засновника    промислової    гідравліки   в Україні Т.М. Башти. В 2016-2020 роках організував на базі ВНТУ проведення чотирьох Міжнародних науково-технічних конференцій “Гідро- та пневмоприводи машин – сучасні досягнення та застосування” 
            Активно співпрацює з підприємствами Вінницького регіону та України в напрямку вдосконалення гідроприводів мобільних машин та систем їх керування на базі мікропроцесорної техніки.

  • Портфоліо:      Система керування регульованим насосом. Нагороджена золотою медаллю на міжнародній виставці в м. Яси (Румунія) в 2017 році в співавторстві з Ю.А. Бурєнніковим, С.В. Репінським.
          Конструкція гідророзподільника для гідросистеми чутливих до навантаженя. Роботу виконано в рамках договору між ВНТУ та АО «Борекс»в 2011 році в співпраці з Ю. А. Бурєнніковим, О.В. Петровим. 

         Система гідроприводів для мобільної техніки. Нагороджена двома золотими  та срібною медалями на міжнародних виставках в м. Будапешт (Угорщина) та м. Яси (Румунія) в 2000 та 2003 роках в співавторстві з Ю.А. Бурєнніковим, Н.С. Семичасновою.
      
       

        1.Секційний розподільник з ручним керуванням для гідросистем чутливих до навантаження на базі регульованих і нерегульованих насосів для колісних тракторів класу 1.4. Розробка нагороджена 2 золотими та срібною медаллю на Міжнародних виставках у м. Яси (Румунія) та м. Будапешт (Угорщина)

         2. Конструкція гідророзподільника для екскаваторів з гідросистемами чутливими до навантаженя. Роботу виконано в рамках договору між ВНТУ та АО «Борекс» в співпраці з Ю. А. Бурєнніковим, О.В. Петровим.

         3. Електрогідравлічна система чутлива до навантаження на базі пропорційного секційного розподільника та регульованого насосу (патент України № 79364)

         4. Адаптивна гідросистема на базі секційного електрогідравлічного розподільника для бурильної установки. Адаптивна гідросистема призначена для використання на колісних тракторах класу 1.4. зі змінним робочим обладнанням. (Патент України № 14436)

     
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 179
  • Хобі:

         Куратор наукового товариства студентів та аспірантів факультету машинобудування та транспорту.

         В рамках роботи наукового товариства студентів та аспірантів керує підготовкою команди факультету машинобудування та транспорту для участі в олімпіадах з механотроніки, що проводяться під егідою фірми «Festo».

  • Контакти:
    • 21021 м. Вінниця, Хмельницьке шосе 95, корпус 1 кімната 1112
    • Еmail:osna2030@gmail.com
     
    Email : osna3030@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 1331 раз., востаннє : 14.05.2024 10:31:55
  • Сайт : kozlov.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::