«Соціологія в анекдотах» Володимира Паніотто у ВНТУ

1 лютого 2022 року директор Центру соціологічних досліджень ВНТУ, кандидат соціологічних наук, доцент Анатолій Слободянюк взяв участь в презентаціїї книги Володимира Паніотто «Соціологія в анекдотах», яка відбулася в Інституті соціології НАН України за участі науковців, співробітників Академії, та усіх бажаючих, хто долучився до трансляції через zoom-платформу.
Зі вступним словом до присутніх звернулися директор Інституту соціології НАН України член-кореспондент НАН України Євген Головаха та віцепрезидент НАН України академік НАН України Сергій Пирожков, наголосивши на важливості подібних досліджень для популяризації соціології серед широких верств громадян.

Далі автор книги - генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології, професор кафедри соціології Університету «Києво-Могилянська Академія» доктор філософських наук Володимир Паніотто презентував свою книгу.
Кожен із розділів книги має теоретичну основу на базі лекцій Володимира Паніотто в Університеті «Києво-Могилянська Академія» (у 1992 – 1994 рр.), після якої йде ілюстративний матеріал до теорії у вигляді анекдотів та коментарів до них. 

Автор розглядає наступні теми: що вивчає соціологія, головні теоретичні напрямки у сучасній соціології, макросоціальні структури, соціальна диференціація та стратифікація, соціологія злочинності і соціологія права та ін.

Книга орієнтована на широкий загал, на колег-науковців, викладачів соціології та студентів і школярів старших класів.

На завершення заходу автора привітав український соціолог, президент Соціологічної асоціації України, завідувач кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Харківського національного університету імені Василя Каразіна академік НАН України Віль Бакіров, який відзначив значний внесок автора у методологію соціологічних досліджень.

А вже згодом книга, яка була придбана у видавництві «ДУХ І ЛІТЕРА» надійшла поштою у користування.

Посилання на презентацію книги

АНЕКДОТ із книги В.Паніотто «Соціологія в анекдотах» :

На запитання «Чи користуєтесь Ви інтернетом?» ствердно дали відповідь 100% українців. Таким є результат онлайн-опитування, проведеного нещодавно в інтернеті.

 

опублік. Слободянюк Анатолій Володимирович