• Посада: старший викладач.
  • Біографічні дані:
    Старший викладач кафедри фізичного виховання. Майстер спорту України з поліатлону.Багаторазова чемпіонка України
    У 2004 році закінчила Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського і отримала повну вищу освіту за спеціальністю "Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура".
    У 2005 році закінчила магістратуру та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладач фізичного виховання.
    Заступник декана факультету ФІЕС зі спортивно-масової роботи.

    Є тренером збірної команди університету з кульової стрільби, яка щороку займає призові місця в Універсіаді ВНЗ ІІІ-ІV р.а. та веде секцію фітнесу для студентів і співробітників ВНТУ. 

    Профіль Google Scholar   https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=MVuIBKoAAAAJ
    Профіль ORCID https://orcid.org/0000-0003-2128-6514
  • Науковий напрямок:
    З 2010 року є виконавцем науково-дослідної роботи 75 К1 "Моніторинг рівня рухової підготовленості студентів 1-4 курсів ВНТУ".
    Дослідження виконується за планом науково-дослідної роботи Вінницького національного технічного університету. Організація процесу управління фізичним вихованням студентів передбачає необхідність вирішення задач з вимірювання і оцінки їх рухової підготовленості. За допомогою кількісних характеристик рівня фізичної підготовленості можна індивідуалізувати та визначити ступінь впливу занять фізичними вправами на здоров'я студентів.
    Здійснено аналіз проблеми рухової підготовленості студентів за даними джерел літератури. Вивчені методи дослідження рухової підготовленості, відібрані та апробовані найбільш інформативні з них.
    Проведено констатуючий педагогічний експеримент, в процесі якого отримані нові дані про рухову підготовленість студентів 1-4 курсів Вінницькго національного технічного університету. 

    Узагальнення результатів наукових досліджень, практики фізичного виховання підтвердили доцільність використання рухових тестів для визначення фізичної підготовленості студентів. У 2013 році викладачі кафедри провели констатуючий педагогічний експеримент. Були використані 8 тестів: біг 100 м, стрибки в довжину з місця, ходьба 2400 м, човниковий біг 4 х 9 м, підтягування на перекладині (чол..), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (жін..), нахили тулуба вперед з положення сидячи, піднімання в сід за 1 хв.
    Виявлено, що приріст показників бігу на 100 м дорівнює 0,9 с на ІІ курсі; 0,2 с на ІІІ курсі в порівнянні з першим. В абсолютних величинах кращими є показники бігу студентів ІІ курсу. Статистичної різниці між середніми показниками І,  ІІ і ІІІ курсів не виявлено. Не зазнають змін у процесі навчання показники стрибків у довжину з місця. Середня довжина стрибка дорівнює 231 см.
    Результати порівняльного аналізу показників ходьби на 2400 м виявили більш високий рівень прояву витривалості студентів ІІ і ІІІ курсів відносно першокурсників.
    Більш спритними є юнаки ІІ курсу. Різниця між показниками човникового бігу 4х9 м між І і ІІ,  ІІ і ІІІ курсами статистично достовірна.
    Юнаки І і ІІІ курсів поступаються в силі ІІ курсу. Виявлена статистично достовірна різниця в показниках у підтягуванні на перекладині між ІІ і ІІІ курсами. У вправі нахили тулуба вперед перевага у юнаків ІІІ курсу, а в підніманні в сід за 1 хв. -  у ІІ курсу.
    Аналіз засвідчує наявність статистично достовірної різниці в показниках бігу на 100 м між дівчатами ІІ і ІІІ курсів; результатах стрибків у довжину з місця між І і ІІ та ІІ і ІІІ курсами. Поступаються першокурсниці в показниках витривалості. Виявлена статистично достовірна різниця в результатах ходьби на 2400 м між результатами І і ІІ та ІІ і ІІІ кірсів. Високими є показники спритності у дівчат ІІ  курсу. Їм поступаєься як першокурсниці, так і третьокурсниці. У вправах згинання і розгинання рук в упорі лежачи та нахилах тулуба вперед статистично достовірними є переваги дівчат ІІІ курсу. В той же час не виявлено таких відмінностей у показниках піднімання в сід за 1 хвилину.
     
    МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ 
    - Методичні рекомендації до навчально-тренувального процесу груп спортивного вдосконалення з футболу / Уклад. Кулик Д. Г., Колос О. А., Дубовік Р. Г. – Вінниця : ВНТУ, 2017. – 26 с
    -Основи технічної підготовки з волейболу на факультативних заняттях. Методичні вказівки / Уклад. А. А. Чхань, О. І. Підлужняк, А. Ю. Горбатий, О. А. Колос. – Вінниця : ВНТУ, 2017. – 40 c.
    - Основи технічної підготовки з баскетболу на факультативних заняттях. Методичні вказівки / Уклад. О. І. Підлужняк, О. А. Колос, А. Ю. Горбатий. – Вінниця : ВНТУ, 2018. – 33 c.
    -  Особливості підготовки легкоатлетів [Текст] : навчально-методичний посібник / О. А. Колос, Р. Г. Дубовік, П. О. Чирва. – Вінниця : ТОВ "Фірма Планер", 2020. – 25 с.
    - Ос.нови тактичної підготовки з волейболу на факультативних заняттях : методичні вказівки / А. А. Чхань, О. А. Колос. – Вінниця : ВНТУ, 2021. – 22 c.
    -   Робоча програма факультативу «Фізична культура» спортивної секції з кульової стрільби рівень вищої освіти перший (бакалаврський) для всіх освітніх програм,Колос О.А.  2022. – 18 с.
    -  Робоча програма факультативу «Фізична культура» спортивної секції з аеробіки рівень вищої освіти перший (бакалаврський) для всіх освітніх програм, Колос О.А.
    2022. – 23 с.

     
  • Портфоліо:


    УНІВЕРСІАДА ОБЛАСТІ  2022р З КУЛЬОВОЇ СТРІЛЬБИ 20 жовтня 2022 року у стрілецькому тирі ВНТУ відбулися змагання ХVIІІ літньоі Універсіаді закладів вищої освіти Вінницької області з кульової стрільби. Участь брали 5 команд. Збірна команда ВНТУ
    посіла загальнокомандне 3 місце поступившись майстрам з ВДПУ та ДОНу.Склад нашої команди:Пилявець Ігор 1 БС19Пінаєв Богдан ФІЕС аспірант,Зюзюк Назар 2ПМ21,Присяжний Владислав ТКР21МС,Метла Денис БМІ22м
    Жолукевський Владислав 3КН21,Любарчук Андрій БС21. В особистому заліку студенти посіли такі місця:І місце Пилявець Ігор (вид програми –ПП-1,ПП-2),ІІІ місце Пінаєв Богдан (види програм – ПП-1, ПП-2)
    КОМАНДНЕ СРІБЛО на XVII УНІВЕРСІАДА ОБЛАСТІ  2021р з КУЛЬОВОЇ СТРІЛЬБИ 
    21 жовтня  у стрілецькому тирі ВДПУ відбулися змагання з кульової стрільби за програмою XVII універсіади області серед ВНЗ. Спортсмени змагались у вправах ГП1 ГП2(гвинтівка пневматична) та ПП1, ПП2(пістолет пневматичний) Взяли участь 5 команд.У складі команди ВНТУ були як хлопці так і дівчата, які у командному заліку посіли

    УНІВЕРСІАДА ОБЛАСТІ  2023р З КУЛЬОВОЇ СТРІЛЬБИ 31 жовтня у стрілецькому тирі ВДПУ  відбулися змагання з кульової стрільби за програмою Універсіади області серед  ЗВО. В змаганнях прийняли участь 5 вишів. Місця розподілились наступним чином. 1 місце ВДПУ
    2 місце ВНМУ
    3місце  ВНТУ
    4 ДОНУ
    5  ВТЕІ
    В особистих заліках наші стрілки здобули чимало нагород. 
    У вправі ГП1 ГП2 (гвинтівка пневматична 10 пострілів-результат 98, 20 пострілів- результат 196)впевнено переміг студент магістрант , МАЙСТЕР СПОРТУ України Стасюк Олександр, група 1 БМ23м.ФБЦЕІ.
    У вправі ПП1 ПП2 (пістолет пневматичний)перемогу здобули наші студенти,1 місце - Зюзюк Назар ФМТ,
    2 місце Пилявець Ігор, ФІТКІ,
    3 місце Пінаєв Богдан аспірант ФІЕС.
    Також у складі нашої команди виступили Присяжний Владислав, Легенький Василь, Вознюк Артем- всі ФІЕС, Форостяний Артур,  Шарандак Олександр -ФІТКІ.
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 26
  • Хобі: велосипед.фітнес.читання.
  • Контакти: фітнес.їзда на велосипеді. Email : koloslena@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 666 раз., востаннє : 09.05.2024 09:47:46
  • Сайт : kolos.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::