• Посада: старший викладач.
  • Біографічні дані:

    Старший викладач.

    Заступник декана ФМТ зі спортивно-масової роботи
    Заступник завідуючого кафедри з навчально-методичної роботи

    У  1989 році закінчила Ленінградський інститут фізичної культури  ім. П.Ф. Лесгафта.

    З 1990 року працює на кафедрі фізичного виховання. Керує секцією шахів, збірна команда є багаторазовим переможцем та призером обласних і міських змагань.
    Бере активну участь у науково-організаційній та методичній роботі кафедри. Має понад 30 публікацій.
     Є членом федерації гандболу Вінницької області.
    Профіль Google Scholar  https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=yMieukgAAAAJ
    Профіль в ORCID  http://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0003-2965-9688

  • Науковий напрямок: З 2010 року є виконавцем науково-дослідної роботи 75 К1 "Моніторинг рівня рухової підготовленості студентів 1-4 курсів ВНТУ".
    Дослідження виконується за планом науково-дослідної роботи Вінницького національного технічного університету. Організація процесу управління фізичним вихованням студентів передбачає необхідність вирішення задач з вимірювання і оцінки їх рухової підготовленості. За допомогою кількісних характеристик рівня фізичної підготовленості можна індивідуалізувати та визначити ступінь впливу занять фізичними вправами на здоров`я студентів.
    Здійснено аналіз проблеми рухової підготовленості студентів за даними джерел літератури. Вивчені методи дослідження рухової підготовленості, відібрані та апробовані найбільш інформативні з них.
    Проведено констатуючий педагогічний експеримент, в процесі якого отримані нові дані про рухову підготовленість студентів 1-4 курсів Вінницькго національного технічного університету.
    Узагальнення результатів наукових досліджень, практики фізичного виховання підтвердили доцільність використання рухових тестів для визначення фізичної підготовленості студентів. У 2013 році викладачі кафедри провели констатуючий педагогічний експеримент. Були використані 8 тестів: біг 100 м, стрибки в довжину з місця, ходьба 2400 м, човниковий біг 4 х 9 м, підтягування на перекладині (чол..), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (жін..), нахили тулуба вперед з положення сидячи, піднімання в сід за 1 хв.
    Виявлено, що приріст показників бігу на 100 м дорівнює 0,9 с на ІІ курсі; 0,2 с на ІІІ курсі в порівнянні з першим. В абсолютних величинах кращими є показники бігу студентів ІІ курсу. Статистичної різниці між середніми показниками І, ІІ і ІІІ курсів не виявлено. Не зазнають змін у процесі навчання показники стрибків у довжину з місця. Середня довжина стрибка дорівнює 231 см.
    Результати порівняльного аналізу показників ходьби на 2400 м виявили більш високий рівень прояву витривалості студентів ІІ і ІІІ курсів відносно першокурсників.
    Більш спритними є юнаки ІІ курсу. Різниця між показниками човникового бігу 4х9 м між І і ІІ, ІІ і ІІІ курсами статистично достовірна.
    Юнаки І і ІІІ курсів поступаються в силі ІІ курсу. Виявлена статистично достовірна різниця в показниках у підтягуванні на перекладині між ІІ і ІІІ курсами. У вправі нахили тулуба вперед перевага у юнаків ІІІ курсу, а в підніманні в сід за 1 хв. - у ІІ курсу.

    Профіль Google Scholar  https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=yMieukgAAAAJ
    Профіль в ORCID  http://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0003-2965-9688

    Публікацій -30

    Хобі Активний відпочинок.
    Контактна інформація
    Електронна пошта http://tixonsv68@gmail.com

     
  • Портфоліо:
    ВНТУ - срібний призер ХІІІ -Універсіади України серед ВНЗ
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 31
  • Контакти: Email : tykhonovasvitlana@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 941 раз., востаннє : 11.05.2024 18:39:49
  • Сайт : tihonova.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::