• Посада: доцент.
  • Біографічні дані: Доцент кафедри фізичного виховання
    Заступник декана ФІІТА зі спортивно-масової роботи
    Майстер спорту СРСР з гандболу.
    Закінчив Ленінградський інститут фізичної культури ім. П. Лесгафта.
    З 1989 року працює в вузі.
    Тренер збірних чоловичих команд ВНТУ і Вінницької області з гандболу та пляжного гандболу, підготував понад 50 кандидатів у майстри спорту.
    Тренер студентських збірніх команд ВНТУ з настільного тенісу.
    Член федерації гандболу України від Вінницької області.
    Член виконкому федерації настільного тенісу Вінницької області.(http://tennis.vn.ua/index.php/2014-12-24-11-58-49)

    Профіль Google Scholar  https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=QK09nLwAAAAJ
    Профіль в ORCID  https://orcid.org/0009-0008-5116-2890

    Публікацій -30

    Хобі Активний відпочинок.

    Контактна інформація https://www.facebook.com/vladimir.tikhonov.66
    Електронна пошта tihonovvk66@gmail.com


     
  • Науковий напрямок: З 2010 року є виконавцем науково-дослідної роботи 75 К1 "Моніторинг рівня рухової підготовленості студентів 1-4 курсів ВНТУ".
    Дослідження виконується за планом науково-дослідної роботи Вінницького національного технічного університету. Організація процесу управління фізичним вихованням студентів передбачає необхідність вирішення задач з вимірювання і оцінки їх рухової підготовленості. За допомогою кількісних характеристик рівня фізичної підготовленості можна індивідуалізувати та визначити ступінь впливу занять фізичними вправами на здоров`я студентів.
    Здійснено аналіз проблеми рухової підготовленості студентів за даними джерел літератури. Вивчені методи дослідження рухової підготовленості, відібрані та апробовані найбільш інформативні з них.
    Проведено констатуючий педагогічний експеримент, в процесі якого отримані нові дані про рухову підготовленість студентів 1-4 курсів Вінницькго національного технічного університету.
    Узагальнення результатів наукових досліджень, практики фізичного виховання підтвердили доцільність використання рухових тестів для визначення фізичної підготовленості студентів. У 2013 році викладачі кафедри провели констатуючий педагогічний експеримент. Були використані 8 тестів: біг 100 м, стрибки в довжину з місця, ходьба 2400 м, човниковий біг 4 х 9 м, підтягування на перекладині (чол..), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (жін..), нахили тулуба вперед з положення сидячи, піднімання в сід за 1 хв.
    Виявлено, що приріст показників бігу на 100 м дорівнює 0,9 с на ІІ курсі; 0,2 с на ІІІ курсі в порівнянні з першим. В абсолютних величинах кращими є показники бігу студентів ІІ курсу. Статистичної різниці між середніми показниками І, ІІ і ІІІ курсів не виявлено. Не зазнають змін у процесі навчання показники стрибків у довжину з місця. Середня довжина стрибка дорівнює 231 см.
    Результати порівняльного аналізу показників ходьби на 2400 м виявили більш високий рівень прояву витривалості студентів ІІ і ІІІ курсів відносно першокурсників.
    Більш спритними є юнаки ІІ курсу. Різниця між показниками човникового бігу 4х9 м між І і ІІ, ІІ і ІІІ курсами статистично достовірна.
    Юнаки І і ІІІ курсів поступаються в силі ІІ курсу. Виявлена статистично достовірна різниця в показниках у підтягуванні на перекладині між ІІ і ІІІ курсами. У вправі нахили тулуба вперед перевага у юнаків ІІІ курсу, а в підніманні в сід за 1 хв. - у ІІ курсу.
    Профіль Google Scholar  https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=QK09nLwAAAAJ
    Профіль в ORCID  https://orcid.org/0009-0008-5116-2890
  • Портфоліо:


    Збірна команда ВНТУ з гандболу

    Збірна команда ВНТУ з гандболу

    Збірна команда ВНТУ з волейболу

  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 29
  • Контакти: https://www.facebook.com/vladimir.tikhonov.66
    https://www.facebook.com/groups/1901913776731882 Email : tykhonovvolodymyr@vntu.edu.ua
  • Сайт : tihonov.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::