• Посада: старший викладач.
  • Біографічні дані:
    Старший викладач кафедри фізичного виховання, магістр фізичної культури
    У 2007 році закінчила Вінницький державний педагогічний університет.
    З 2007 року головний тренер збірної ВНТУ з волейболу, яка в 2011 році посіла І місце на Універсіаді Вінницької області.
    2007-2008 р.р.  - головний тренер юнацької збірної Вінницької області.
    З 2013 р. - тренер студентської збірної команди Вінницької області з волейболу.
    Заступник завідувача кафедри фізичного виховання з виховної та навчально-методичної роботи, член виховної ради ВНТУ.
    У 2017 році вступила до аспірантури в ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Працюю над темою десертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук з фізичного виховання і спорту зі спеціальності 017 "Фізична культура і спорт": "Удосконалення тренувального процесу кваліфікованих волейболістів у річному макроциклі на основі модельно - цільового підходу".

     
    Профіль Google Академія  https://scholar.google.com.ua/citations?user=1xcgJGEAAAAJ&hl=ru
    Профіль ORCID  https://orcid.org/0009-0006-4725-7024 
  • Науковий напрямок:
    З 2010 року є виконавцем науково-дослідної роботи 75 К1 "Моніторинг рівня рухової підготовленості студентів 1-4 курсів ВНТУ".
    Дослідження виконується за планом науково-дослідної роботи Вінницького національного технічного університету. Організація процесу управління фізичним вихованням студентів передбачає необхідність вирішення задач з вимірювання і оцінки їх рухової підготовленості. За допомогою кількісних характеристик рівня фізичної підготовленості можна індивідуалізувати та визначити ступінь впливу занять фізичними вправами на здоров`я студентів.
    Здійснено аналіз проблеми рухової підготовленості студентів за даними джерел літератури. Вивчені методи дослідження рухової підготовленості, відібрані та апробовані найбільш інформативні з них.
    Проведено констатуючий педагогічний експеримент, в процесі якого отримані нові дані про рухову підготовленість студентів 1-4 курсів Вінницькго національного технічного університету.
    Узагальнення результатів наукових досліджень, практики фізичного виховання підтвердили доцільність використання рухових тестів для визначення фізичної підготовленості студентів. У 2013 році викладачі кафедри провели констатуючий педагогічний експеримент. Були використані 8 тестів: біг 100 м, стрибки в довжину з місця, ходьба 2400 м, човниковий біг 4 х 9 м, підтягування на перекладині (чол..), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (жін..), нахили тулуба вперед з положення сидячи, піднімання в сід за 1 хв.
    Виявлено, що приріст показників бігу на 100 м дорівнює 0,9 с на ІІ курсі; 0,2 с на ІІІ курсі в порівнянні з першим. В абсолютних величинах кращими є показники бігу студентів ІІ курсу. Статистичної різниці між середніми показниками І, ІІ і ІІІ курсів не виявлено. Не зазнають змін у процесі навчання показники стрибків у довжину з місця. Середня довжина стрибка дорівнює 231 см.
    Результати порівняльного аналізу показників ходьби на 2400 м виявили більш високий рівень прояву витривалості студентів ІІ і ІІІ курсів відносно першокурсників.
    Більш спритними є юнаки ІІ курсу. Різниця між показниками човникового бігу 4х9 м між І і ІІ, ІІ і ІІІ курсами статистично достовірна.
    Юнаки І і ІІІ курсів поступаються в силі ІІ курсу. Виявлена статистично достовірна різниця в показниках у підтягуванні на перекладині між ІІ і ІІІ курсами. У вправі нахили тулуба вперед перевага у юнаків ІІІ курсу, а в підніманні в сід за 1 хв. - у ІІ курсу.
    Аналіз засвідчує наявність статистично достовірної різниці в показниках бігу на 100 м між дівчатами ІІ і ІІІ курсів; результатах стрибків у довжину з місця між І і ІІ та ІІ і ІІІ курсами. Поступаються першокурсниці в показниках витривалості. Виявлена статистично достовірна різниця в результатах ходьби на 2400 м між результатами І і ІІ та ІІ і ІІІ кірсів. Високими є показники спритності у дівчат ІІ курсу. Їм поступаєься як першокурсниці, так і третьокурсниці. У вправах згинання і розгинання рук в упорі лежачи та нахилах тулуба вперед статистично достовірними є переваги дівчат ІІІ курсу. В той же час не виявлено таких відмінностей у показниках піднімання в сід за 1 хвилину.
  • Портфоліо: З 22 по 25 квітня 2019 р. у спортивному залі ВНТУ відбувалися змагання Першості університету з волейболу серед збірних команд навчальних факультетів. Протягом чотирьох днів кращі представники своїх факультетів виборювали перемогу в останньому обов'язковому виді Спартакіади ВНТУ. 
    У підсумку 1 місце виборов ФБТЕГП: Стасюк Іван, Кордонський Назар, Сторожук Ростислав, Смашнюк Дмитро, Колібаба Вадим, Кримняк Ярослав.
    2 місце – ФКСА: Сідак Ігор, Бондар Роман, Резенов Валентин, Крупник Сергій, Горчук Юрій, Сирцов Євгеній, Пасека Богдан Якобенчук Олексій. 
    3 місце – ФІТКІ: Васильков Сергій, Русначенко Михайло, Княжицин Олександр, Парасунько Іван, Поплавский Владислав, Левченко Нікіта, 4 місце – ФЕЕЕМ, 5 місце – ФІРЕН, 6 місце – ФМТ.

    18 березня 2019 року у спортивній залі нашого університету за програмою студентської Спартакіади ВНТУ «Молодь і спорт України» відбулися командні змагання з баскетболу 3х3 серед збірних команд факультетів. Командні зустрічі проводилися за коловою системою. Склад команди факультету - 4 юнака. В змаганнях взяли участь усі факультети університету.
    У підсумку місця розподілились таким чином: 
    1-е місце – ФКСА (Шкорбот Олександр – гр. 1АКІТ-17, Вітківський Владислав – гр. ЛТО-16, Базилишен Дмитро – гр. 1АКІТ-17, Жиганов Володимир – гр. 1АКІТ-18).
    2-е місце - ФМТ (Петров Владислав – гр. 1АТ-18м, Назаренко Данил – гр. 1ПМ-17мс, Цвях Богдан – гр. 1ГМ-18, Мбуім Вільям Патрік – гр. ІМ-15).
    3-е місце - ФЕЕЕМ (Крежанівський Євген – гр. 1ЕМ-18, Гуменюк Святослав – гр. 1ЕМ-18, Семенов Михайло – гр. 2ЕЕ-18).
    4-е місце – ФІРЕН, 5-е місце – ФБТЕГП, 6-е місце – ФІТКІ, 7-е місце – ФМІБ+Ін ЕБМД.
    Переможці та призери, що посіли І-ІІІ місце у змаганнях, були нагородженні медалями та грамотами від КЗ ВОЦФЗН «Спорт для всіх».

    06 березня 2019 року в спортивній залі Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського завершились фінальні змагання з волейболу серед юнаків за програмою ХІV літньої Універсіади закладів вищої освіти Вінницької області.
    За підсумками фінальних змагань місця розподілились таким чином:
    І місце     – Вінницький державний педагогічний університет; 
    ІІ місце   – Вінницький національний медичний університет;
    ІІІ місце – Вінницький національний технічний університет;
    ІV місце – Донецький національний університет;
    V місце   – Вінницький торговельно-економічний інститут.

    26 лютого 2019 року в залі кооперативного інституту відбулися командні змагання з настільного тенісу. Команду нашого політеха представляли такі викладачі: Колос О.А., Чхань А.А., Тихонов В.К. і Кулаков П.І. – професор кафедри МПА. В Спартакіаді взяли участь 5 команд ЗВО Вінниччини. Згідно з регламентом змагань, командні зустрічі проводилися окремо серед чоловіків і жінок за коловою системою. командне місце серед чоловіків. Наші дівчата поступилися лише команді переможниці серед жінок - педагогічному університету. За сумою результатів зайняли 1 загальнокомандне місце. Друге місце у команди ВДПУ (2 місце – чоловіки, 1 місце – жінки), третє у Кооперативного інституту (3 місце – чоловіки, 3 місце – жінки), 4 місце – ДонНУ, 5 – ВНМУ.


    З 26 по 28 листопада 2018 року в спортивному залі політехнічного університету проходила відкрита Першість ВНТУ з волейболу. В змаганнях взяли участь студенти ВНТУ, ДонНУ, ВНАУ, ВДПУ, ВПУ№11, а також жіноча збірна студентська команда ВНТУ. 
    1 місце виборола команда «NAVI». Склад команди: Мельник Дмитро (ВНТУ, ФЕЕЕМ), Вовк Артур (ДонНУ), Гарбар Дмитро (ДонНУ), Бондар Влад (ВДПУ), Мадич Микола (ВПУ №11), Лисович Костянтин (ВПУ№11), Боярчук Юрій (ВНТУ, ФМТ), Барбакар Віктор (ВНТУ, ФМТ).
    2 місце у команди «GHOST». Склад команди: Яланський Ярослав (ВНТУ, ФІРЕН), Ксьондз Назарій (ВНТУ, ФІРЕН), Грицаюк Дмитро (ВНТУ, ФІРЕН), Сирцов Євген (ВНТУ, ФКСА), Гочарук Олесь (ВНАУ), Баранець Роман (ВНТУ, ФКСА), Бовтрук Дмитро (ВНТУ, ФМТ).
    3 місце – команда «Колектив»: Крижанівський Євген (ВНТУ, ФЕЕЕМ), Брилицький Євген (ВНТУ, ФЕЕЕМ), Штефанець Сергій (ВНТУ, ФІРЕН), Русначенко Микола (ВНТУ, ФІТКІ), Найдюк Андрій (ВНТУ, ФЕЕЕМ), Стецюра Іван (ВНАУ), Тишевський Єдуард (ДонНУ).
    4 місце – збірна жіноча студентська команда ВНТУ: Палій Валентина (гр. ЕКО-15), Гулот Анна (гр. 1Е-18), Замкова Тетяна (гр. 3КН-18), Долгій Ліза (гр. МВКД-18), Дєдова Олена (гр. БТ-15), Горина Анна (гр. МВКД-18), Коваленко Аліна (гр. БМІ-17), Кобилянська Юлія (гр. ПМ-17), Червинська Олена (гр. БМ-17мс), Демянчук Юлія (гр. МЗД-18). 
    Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами Вінницького обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх». Їх вручали тренери-представники збірних команд ВНТУ з волейболу – викл. Чхань А.А. та доц. Тихонов В.К.


    08.11.18 за програмою студентської Спартакіади ВНТУ «Молодь і спорт України» відбулися командні змагання з настільного тенісу серед збірних команд навчальних факультетів. Командні зустрічі проводилися за системою 16-2 (юнаки) та коловою системою (дівчата). Згідно положення склад команди факультету: 3 особи (2 юнаки та 1 дівчина).
    1 командне місце – факультет комп'ютерних систем і автоматики. Склад команди: Поліщук Дмитро (гр. СА-16), Бала Сергій (гр. АВ-15), Колядич Маша (гр. КІВ-16)
    2 місце – факультет інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії: Григоришен Олександр (гр. 2ПІ-16), Поліщенко Владислав (гр. 2КН-18), Дищук Юліанна (гр. 1КІ-16).
    3 місце – факультет машинобудування та транспорту: Деркач Олександр (гр. АТ-18мс), Бондар Олександр (гр. АТ-18мс), Куляс Вероніка (гр. ТТ-18мс).
    4 місце – факультет будівництва, теплоенергетики та газопостачання, 5 місце – факультет менеджменту та інформаційної безпеки та Інститут екологічної безпеки та моніторингу довкілля, 6 місце – факультет електроенергетики та електромеханіки, 7 місце – факультет інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем. В особистих змаганнях серед хлопців перше місце посів Поліщук Дмитро (гр. СА-16, ФКСА), друге - Бала Сергій (гр. АВ-15, ФКСА), третє - Бондар Олександр (гр. АТ-18мс, ФМТ). 


    З 4 по 29 жовтня 2018 року відбувся Чемпіонат ВНТУ з міні-футболу серед студентів 2-5 курсів за програмою Спартакіади ВНТУ «Молодь і спорт України» 2018-2019 н.р. серед збірних команд навчальних факультетів. Змагання проходили за коловою системою.
    1 місце виборола команда ФКСА. Склад команди переможців: Палій Ярослав (капітан команди, гр. 2 СІ-15), Шаповал Денис (гр. АВ-15), Дерепащук Андрій (гр. МСС-15), Яценко Владислав (гр. АВ-15), Ребрій Влад (гр.1СІ-16), Требко Богдан (гр. 2СІ-16), Миронюк Руслан (гр. І-15), Клос Олександр (гр.1АКІТ-17), Волковський Олександр (гр.1АКІТ-17), Копиця Вадим (гр. ІСТ-17), Вавшко Влад (гр. ІКТ-16).
    2 місце - ФМТ; 3 місце - ФБТЕГП; 4 місце - ФМІБ+Ін ЕБМД; 5 місце - ФІТКІ; 6 місце - ФЕЕЕМ; 7 місце - ФІРЕН.


    З 17.09 по 02.10.2018 р. на стадіоні ВНТУ ім. Я. І. Куліка проходили ігри ХII Кубка ВНТУ з футболу серед збірних команд навчальних факультетів.
    У фінальній грі студенти ФКСА перемогли команду ФЕЕЕМ з рахунком 4:2 і оформили другий раз поспіль своє чемпіонство!
    Ректор ВНТУ Грабко В.В. подякував спортсменам й уболівальнікам за яскраве футбольне дійство, побажавши успіхів в спорті, навчанні і вручив перехідний Кубок ВНТУ з футболу!
    Чемпіонами Кубка Університету 2018 стали студенти ФКСА: Слободянюк Ярослав, Журків Владислав, Чуйко Іван, Олійник Артем, Станіславський І., Палій Ярослав, Наконечний Ярослав, Загоруйко Вадим, Требко Богдан, Ребрій Владислав, Кириченко Даніїл, Дерепащук Андрій, Капиця Вадим, Слободянюк Ярослав, Вавшко Владислав, Волховський Олександр, Крупник Сергій, Яценко Владислав.
    Тренер команди - викладач кафедри фізвиховання Чхань Аліна; декан факультету КСА - професор Олег Бісікало.
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 23
  • Контакти: Email : chkhanalina@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 609 раз., востаннє : 01.07.2024 17:58:36
  • Сайт : chkhan.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::