Завершився 16-ий Кубок ВНТУ з футболу!

Щороку на початку навчального року кафедра фізичного виховання і спортивний клуб ВНТУ проводять Кубок ВНТУ з футболу серед збірних команд факультетів, де студенти можуть проявити свої найкращі здібності.
Звичайно, значні досягнення наших команд були б неможливі без постійної уваги ректорату, деканатів і колективу кафедри фізичного виховання до розвитку масового футболу та спорту в цілому.
Кубок ВНТУ з футболу започаткований в 2007 році і цьогоріч став 16-тим.  Гра вже традиційно є святковою і присвячується Дню університету ВНТУ.
В цьому році команди-учасники показали безкомпромісний, технічний футбол, а самі футбольні баталії виявилися вкрай цікавими, динамічними та навіть дещо несподіваними.
Тривали змагання впродовж 3-ох тижнів та п’яти ігрових днів.
Згідно проведеного жеребкування 4 жовтня зустрічалися команди ФЕЕЕМ та ФБЦЕІ, де з рахунком 3:1 перемогли енергетики і пройшли до наступного кола змагань. Далі: 5 жовтня ФМТ обіграли ФІІТА з рахунком 5:3, а 6 жовтня команда факультету ІЕС впевнено перемогла  команду ФІТКІ з рахунком 4:0.
Таким чином у півфінальних матчах 18 жовтня зустрілися команди ФЕЕЕМ vs ФМТ та ФІЕС vs ФМІБ.
Перший матч виявився вкрай драматичним. Команда ФМТ забила найшвидший гол турніру на перших секундах, автором якого став Ткачук Антон і вийшла вперед. Далі знову забили ФМТ, але вже у свої ворота і рахунок став 1:1. Через деякий час ФМТ забиває знову і виходить вперед. Такий рахунок протримався до останніх хвилин матчу, на яких студентам ФЕЕЕМ вдалося зрівняти цифри на табло і перевести матч в серію пенальті. Ну а далі…. Лотерея….в якій вправнішими виявилися енергетики, 3:1 і путівка в фінал, гра за 1-2 місце.
Не менш напруженим виявився і другий півфінальний матч. Команда ФІЕС забила першою, потім подвоїла рахунок. Це не завадило команді менеджменту зібратися з силами та спробувати змінити ситуацію. Наприкінці матчу ФМІБ забивають і рахунок стає 2:1. Однак, на більше невистачило ні часу, ні сил.
І от настав день фіналу, 20 жовтня!
У першому матчі за 3 місце команда факультету машинобудування та транспорту змагалася з командою факультету менеджменту та інформаційної безпеки. Цей матч став для ФМТ повторенням матчу з енергетиками. Знову забили перші, знову забили автогол, знову вийшли вперед, знову пропустили знову пенальті і знову програш 5:4. Таким чином ФМІБ – 3 місце, ФМТ – 4 місце турніру.
Матч за 1 місце теж виявився вкрай напруженим протягом всього часу гри. Радистам довелося весь матч наздоганяти в рахунку енергетиків. 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, завершення матчу, перемога ФЕЕЕМ.

​​Отож, згідно положення змагань за результатами фінального дня кубку ВНТУ з футболу сезону 2022 року серед збірних команд факультетів маємо:

1 місце – команда ФЕЕЕМ;
2 місце – команда ФІЕС;
3 місце – команда ФМІБ;
4 місце – команда ФМТ;
5 місце – команда ФІІТА;
6 місце – команда ФБЦЕІ;
7 місце – команда ФІТКІ.

Під час урочистої частини змагань. Відбулося нагородження команд-призерів та кращих гравців турніру.
З словами привітань до команд та вболівальників звернулися декани ФМІБ Єпіфанова Ірина Юріївна, ФІЕС – Тимчик Сергій Васильович, ФЕЕЕМ – Розводюк Михайло Петрович та ректор університету Віктор Вікторович Біліченко.
Далі нагородження команд і кращих гравців турніру. Ними стали:
кращий воротар – Добранецький Олександр (ФЕЕЕМ, гр. ЕС-21);
кращий захисник – Ткачук Антон (ФМТ, гр. ТТ-22мс) ;
кращий півзахисник – Леськов Віталій (ФІЕС, ТКС-21мс);
кращий нападник – Черняк Ілля (ФЕЕЕМ, гр. ЕС-21);
кращий гравець турніру – Котець Стас (ФЕЕЕМ, гр. ЕС-22).
Всі переможці й призери змагань, тренери та декани факультетів були нагороджені дипломами, медалями й подарунковими сертифікатами від студентського самоврядування, а команда-переможець ФЕЕЕМ кубком ВНТУ.
Окремо слід відзначити вболівальників команд та групу підтримки «Фіточки». В цьому році Ваша підтримка була неймовірна!
Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення заходу!

 

Вітаємо учасників змагань з досягненнями та бажаємо
подальших перемог у спорті та навчанні!!!


Слава Україні! Героям Слава!




 

опублік. Овчарук Василь Володимирович