«ПЕРЕДНОВОРІЧНИЙ ПАРНИЙ ШАХОВИЙ ТУРНІР»


30 грудня 2021 року кафедрою фізвиховання ВНТУ був проведений «Передноворічний парний шаховий турнір» серед викладачів, студентів, випускників та членів СК «Гіпаніс ВНТУ».

У парних шахових баталіях перемогу святкували- випускник 1999 року, ФІТКІ, гр. 2КІ-94 - Журавель Михайло та доцент кафедри фізвиховання ВНТУ Володимир Тихонов, 2 місце у завідувача кафедри метрології та промислової автоматики, професора  Кучерука Володимира Юрійовича та члена клуба Олександра Алексеева. Бронзовими призерами стали Бабак Сергій - випускник 1991 року, ФАМ, гр. 3АТ-86 і Соколов Олександр.

«ПЕРЕДНОВОРІЧНИЙ ПАРНИЙ ТУРНІР» З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ

28 грудня 2021 року кафедрою фізичного виховання університету та клубом «Гіпаніс ВНТУ» був проведений «Передноворічний парний турнір» з настільного тенісу серед викладачів, студентів, випускників та членів клуба «Гіпаніс ВНТУ».
Змагання проводились у парному  розряді - спочатку за групами, а потім за системою мінус 2 з розіграшем усіх місць. Загалом у змаганнях взяли участь 14 пар.
Чемпіонами турніру в парах стали члени клубу «Гіпаніс ВНТУ»  – Владислав Камінний та Кірєєва Влада, 2 місце посіла пара – Зелений Микола та Кравець Володимир, третє місце у Матеуша Віталія та Гринчука Ігора.
Переможці, призери та всі учасники змагань були нагороджені пам'ятними новорічними медалями турніру. Також був відзначений найстарший член клубу - 84 річний ветеран з настільного тенісу Зоркін Євген Миколайович.


ВЛАДИСЛАВ ПАЛЮРА – СТУДЕНТ ВНТУ ЗДОБУВ ДВА СРІБЛА НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ З УНІВЕРСАЛЬНОГО БОЮ

Владислав Палюра, факультет інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії, група 1СП-19б, успішно виступив на чемпіонаті світу з універсального бою, що проходив в Анталії (Туреччина) з 8 по 12 грудня 2021.
Цей вид спорту включає в себе проходження смуги перешкод та наступний поєдинок на ринзі із використанням прийомів різних єдиноборств.
Владислав Палюра виступав у вазі до 65 кг серед чоловіків (старше 18 років). Він єдиний представляв місто над Бугом. Проте разом із вінничанином до Анталії прибули борці Ладижина.
В командному заліку доросла збірна України посіла перше місце серед 15-ти країн. В особистому заліку Владислав Палюра посів друге місце у групі «лайт» (із використанням ударної техніки і боротьби). Він провів чотири сутички.
— Двох суперників я переміг завдяки набагато кращому проходженню смуги перешкод, і поєдинки навіть не доводилося проводити. Ще одного поборов, а в фіналі програв азербайджанцю за балами, — розповів Владислав Палюра.
В категорії «класика» (виключно із використанням борцівських прийомів) Владислав Палюра показав аналогічний результат. Один із суперників вінничанина не вийшов на ринг, двох він здолав. А в фіналі програв іншому українцю, представнику силових структур.
Владислав Палюра вперше брав участь на міжнародних змаганнях такого рівня. Вінничанин був другим на чемпіонаті України, тому йому запропонували взяти участь у світовому форумі.
— Окрім унібою, я також займаюся спортивним і бойовим самбо. Досягав рівня чемпіона України серед юніорів. Прагну з часом стати майстром спорту міжнародного класу із бойового самбо, — поділився Владислав Палюра.
У віце-чемпіона світу одразу кілька наставників. В першу чергу його тренують Вадим Ратушняк та Іван Нагорняк, допомагає Сергій Костюк. Також Владиславом Палюрою опікується тренер борцівської збірної Вінницького національного технічного університету Борис Максимчук. Адже саме в цьому виші (на третьому курсі) навчається юнак. Він опановує фах системного програміста, але все ж мріє про успішну кар’єру професіонального спортсмена.

 

опублік. Каплунська Алла Петрівна