ЕНЕРГЕТИКИ – ПЕРЕМОЖЦІ ПЕРШОСТІ ВНТУ З МІНІ-ФУТБОЛУ 2021

З 19.10 по 04.11.2021 року на стадіоні ім. Я.І. Кулика викладачами кафедри фізичного виховання проводилась Першість ВНТУ з міні-футболу серед першокурсників. 
Змагання проходили за коловою системою в VІІ турів. Всього було зіграно 15 зустрічей, які визначили переможців та призерів з міні-футболу серед факультетів ВНТУ.
1 місце посіла команда факультету електроенергетики та електромеханіки.
Склад команди:
Семчук Даня (гр.. ЕС-21б), Черняк Ілля (гр.. ЕС-21б), Добронецький Олександр (гр..ЕС-21б), Топольницький Павло (гр.. ЕМСА-21б), Слободян Павло (гр.. ЕМ-21б), Амбрусевич Денис (гр.. ЕМСА-21б), Глуханюк Антон (гр.. ЕСМ-21б), Ковальчук Назар (гр..ЕСМ-21б).
Тренер команди – Віра Овчарук, старший викладач кафедри фізичного виховання.
Срібним призером стала команда факультету машинобудування та транспорту, бронзовим – факультет  будівництва, теплоенергетики та газопостачання, 4 місце – ФМІБ+Ін ЕБМД, 5 місце – ФІТКІ, 6 місце – ФКСА. Команда ФІРЕН в змаганнях участь не приймала.
Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями КЗ ВОЦФЗН "Спорт для всіх", які вручив завідувач кафедри фізичного виховання Василій Овчарук.

Кубок ВНТУ з футболу серед факультетів 2021



В день святкування 61 річниці Вінницького національного технічного університету, 12 жовтня, на стадіоні ВНТУ ім.Я.І. Кулика відбулися фінальні ігри Кубку ВНТУ з футболу! В змаганнях приймали участь сім факультетів.
До фіналу дійшли найсильніші: команда ФБТЕГП, яка здолала у першому колі команду ФІРЕН, а у другому ФІТКІ та команда ФКСА, яка у півфіналі, завдяки серії пенальті здолала команду ФЕЕЕМ. Команду ФІТКІ прийшли підтримати не тільки активісти факультету, а й група підтримки - 
дівчата та хлопці, які підготували танцювальний номер.
У матчі за 3 місце енергетики впевнено перемогли команду ФМІБ.
Не дивлячись на шалену підтримку будівельників у фіналі перемогу святкувала команда ФКСА. Тренер команди з футболу - Чхань А.А., старший викладач кафедри фізичного виховання, заступник декана ФКСА зі спортивно-масової роботи.
За номінаціями відзнаку кращого голкіпера отримав Журкін Владислав, кращим півзахисником став Загоруйко Максим та кращим захисником - Солободинський Владислав, кращим нападником від команди ФБТЕГП став Мартинов Ілля. Всі переможці та призери, тренери і декани факультетів отримали вітання від ректора університету проф. Біліченка В.В. та пам’ятні грамоти й медалі.
Святковий настрій також створювала команда черлідингу "Фіточки", яка дарувала глядачам та учасникам свій виступ!!!


1 гра 21.09.21                           
ФБТЕГП - ФІРЕН                       
         6     :     0                         

2 гра 22.09.21
ФІТКІ - ФЕЕЕМ
         2     :     4

3 гра 23.09.21
ФКСА - ФМТ
         6     :     0

4 гра 05.10.21
ФБТЕГП - ФМІБ
         3    :     2

5 гра 06.10.21
ФКСА - ФЕЕЕМ
        2    :     1

Також з нагоди річниці Вінницького національного технічного університету 12 жовтня 2021 року кафедрою фізичного виховання був проведений шаховий турнір, основною метою якого було залучення і виявлення кращих студентів 1-го курсу та молодших спеціалістів до шахової секції ВНТУ. Змагання проводились за швейцарською системою в 6 турів.
За результатами змагань 1-е місце виборов Малюгов Іван 4КН-21, 2-е місце у Безкревного Олексія 3ПІ-21 і 3-е місце розділили між собою Нікітін Тимофій АКІТ-21мс та Шендерук Олег КІТС-19.



УСПІХИ В АКРОБАТИЧНІЙ ГІМНАСТИЦІ!


З 29 вересня по 3 жовтня 2021 р. в італійському місті Пезаро проходив ХХХ Чемпіонат Європи з акробатичної гімнастики.
20-літній Богдан Пограничний — студент групи ЕТЗ-19м факультету ЕЕЕМ Вінницького національного технічного університету виступив в акробатичному дуеті із Данилом Стецюком і СТАВ СРІБНИМ ПРИЗЕРОМ чемпіонату Європи. Загалом українська збірна виборола 4 медалі.


СВЯТО МІЖНАРОДНОГО СТУДЕНТСЬКОГО СПОРТУ!

     
       
    
20 вересня 2021 р., в Міжнародний день студентського спорту, викладачі кафедри фізичного виховання під час занять з фізичної культури разом з першокурсниками ФКСА, Ін ЕБМД та ФБТЕГП провели низку заходів. Спочатку була проведена загальна руханка, в якій взяли участь понад 150 студентів, а потім бажаючі мали змогу перевірити свої сили в різних видах спорту, які були представлені на локаціях.
Перша локація – «Перетягування канату». Тут студенти змагались між собою по групам. У фінальному спарингу зійшлися команди груп 1АКІТ-21б та 2БМІ-21б. Перемогу здобули студенти ФКСА гр. 1АКІТ-21б.
Друга локація – «Жонглювання футбольним м’ячем». Не було рівних у студента ФКСА Долініна Олега, група КОІС-21б.
Третя локація – «Підтягування». 1-е місце виборов Козуб Дмитро (27 разів), гр. 2ІСТ-21б, 2-е місце здобув Барановський Максим (25 разів), гр. 2ІСТ-21б, 3-е місце посів Гріщенко Дмитро (23 рази), гр. Б-21б.
Дівчата взяли участь у змаганнях з присідань. Найбільшу кількість разів, а саме 580 разів, зробила Юденко Вікторія ІнЕБМД, гр. ТЗД-21. Друге місце - 520 разів виконала Бояновська Анна ФКСА, гр. СА-21б, третє -  Мазур Дарина, гр. ТЗБ-21 - 400 разів!
На локації «Віджимання» не було рівних студенту Стадніку Андрію, група БКС-21, який зробив 58 разів.
Переможці були нагороджені білетами на футбольні матчі ФК «Нива Вінниця».
Всі учасники отримали заряд бадьорості та емоційного піднесення.


Вінницький викладач ВНТУ професор Борис Максимчук став призером України з дзюдо!  


Вінничанин Борис Максимчук відзначився на чемпіонаті України з дзюдо серед майстрів. Ці змагання фінішували у місті Дніпро.
Призер чемпіонатів світу та Європи серед майстрів Борис Максимчук виступав серед спортсменів 40-44 років, у ваговій категорії до 73 кг Він провів у національній першості чотири сутички. Половину із них виграв, решту – програв. Поєдинки відбувалися за коловою системою. Здолав срібного призера Руслана Петрова (Кіровоградська область) чистим кидком. Таким чином, взяв у нього реванш за поразку на аналогічному змаганні два роки тому. Разом із Петровим вони виграли по два поєдинки. Але у конкурента, на жаль, була кращою якість кидків і швидкість здобуття перемог. Тому йому віддали бронзу.
Чемпіоном у вазі до 73 кг став Володимир Декало (Київ). Для вінничанина це лише друга медаль на чемпіонатах України з дзюдо серед майстрів. У 2014 році Борис здобув срібло.
— Я трохи готувався до чемпіонату України. Нещодавно почав вести секцію боротьби у Вінницькому національному технічному університеті. Там разом зі студентами повторював борцівські навички. Також виступав на чемпіонатах міста і області, — повідомив Борис Максимчук.
Тепер Борис розпочинає підготовку до чемпіонату світу з дзюдо серед майстрів. Він пройде в Ліссабоні (Португалія) в другій половині жовтня 2021 р. Зазвичай Борис Максимчук повертається із таких міжнародних змагань з медалями!

 

На Кубку України з універсального бою!

 

7-11 вересня 2021 року в Чернівцях пройшов Кубок України з універсального бою (розділи fight & classics).
Змагання проводились із дотриманням карантинних норм. Без глядачів.
У Кубку України з універсального бою змагались спортсмени з 14 областей України.
У ваговій категорії до 70 кг Владислав Палюра (факультет інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії, група 1СП-19б) здобув друге місце.
У ваговій категорії до 65 кг Артур Ткаченко (факультет інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем, група БМІ-18б) — третє.
Артур Ткаченко: «Враження позитивні. Досвід крутий. Хоча насправді трошки важко було. Адже уніфайт — не просто новий вид спорту. Він поєднує в собі на перший погляд непоєднуване. Перший раунд — це подолання смуги перешкод, куди входять метання ножа і стрільба з пневматичної зброї. Виграш смуги перешкод дає перемогу в першому раунді. Два наступні раунди — власне бій на рингу. Унібій донедавна був основою спецпідготовки правоохоронних органів і силових структур, а тепер переріс рамки службово-прикладної дисципліни і став видом спорту».
Владислав Палюра і Ткаченко Артур входять до складу збірної команди Вінницької області.


Чемпіонат України з бойового самбо!
В курортному містечку Кароліно-Бугазі (Одещина) завершився Кубок України серед молоді, що тривав 26-29 серпня 2021 р. в рамках Всеукраїнського фестивалю боротьби самбо, присвяченого 30-річчю відновлення Незалежності України. За медалі змагалися юнаки і юніори в бойовому розділі. Загалом у турнірі взяли участь чотири сотні спортсменів.
Владислав Палюра і Артур Ткаченко входять у склад збірної Вінницької області. 
На Кубку України серед юнаків і юніорів команда Вінниччини здобула ІІІ командне місце.
В особистих змаганнях Владислав Палюра (факультет інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії, група 1СП-19б) став чемпіоном у ваговій категорії 64 кг.
Артур Ткаченко (факультет інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем, група БМІ-18б) виборов «срібло».
Два студенти ВНТУ зустрілися у фіналі цих престижних змагань і поділили два найвищих місця на п’єдесталі!



 

опублік. Підлужняк Олександр Іванович