Відеолекції і  консультації з дисципліни “Комп’ютерна електроніка
На другому курсі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» студенти опановують одну з базових спеціальностей бакалаврату – «Комп’ютерну електроніку». Цього весняного семестра потрібно засвоїти лекційний матеріал, що викладає д.т.н., професор Олексій Дмитрович Азаров та виконати спеціалізовані й типові курсові  проекти, якими керує к.т.н., доцент Леонід Віталійович Крупельницький.  Задачі ускладнились умовами карантину й привели до необхідності використовувати різні форми дистанційного навчання та активізувати самостійну роботу студентів.
З цією метою створено електронну групу в сервісі GoogleGroups https://groups.google.com/forum/#!forum/keki20 , що дозволяє студентам і викладачам зручно розсилати і отримувати навчальні матеріали, проводити групові консультації та ставити запитання і отримувати відповіді. Лекції і консультації набувають більш живого характеру, коли налагоджено аудіовізуальний контакт. Сьогодні це  необхідно ще й суто з психологічної сторони – відчувати свою єдність і зайнятість спільною справою навчання.
Найбільш стабільним  і простим для спілкування з аудиторією є сервіс Ggoogle Hangouts Meet, в якому 31 березня, за розкладом занять  були проведені ленкція і консультація з «Комп’ютерної електроніки» https://meet.google.com/dvk-zczt-fwg .
В відеозустрічі взяли участь викладачі  та  30 з 35 студентів груп 1,2 КІ-18б.  Більшість користувалась стаціонарними домашніми комп`ютерами, ноутбуками. Слухати і спілкуватись з викладачами можна й зі смартфонів, проте зберігати і надсилати текстовий і графічний матеріал – не так зручно.  Періодично деякі студенти (10-15%) з сільської місцевості втрачали і поновлювали зв’язок, проте відеозапис дає їм можливість отримати цілісну інформацію.
Слід зазначити, що крім  матеріалу з поточних занять, на особистих і методичних сторінках  Олексія Дмитровича та Леоніда Віталійовича на сайті кафедри та в системі jetIQ  достатньо авторського матеріалу для отримання студентами якісних знань з дисципліни. Крім того, студенти під час самостійної роботи можуть використовувати рекомендовану  літературу, спеціалізовані сайти та відео з мережі Інтернет. Проте живе спілкування – нічим не замінити.
БАЖАЄМО НАШИМ СТУДЕНТАМ І ВИКЛАДАЧАМ МІЦНОГО ЗДОРОВ’Я І ГРУНТОВНИХ ЗНАНЬ!

 

опублік. Крупельницький Леонід Віталійович