Викладачі кафедри захисту інформації ВНТУ продовжують співпрацювати з німецькими науковцями
в напрямку захисту конфіденційності та цілісності даних

 

В 2022 році викладачі кафедри захисту інформації Юрій Баришев та Віталій Лукічов, отримавши запрошення від Technische Universität Dresden (м. Дрезден, Німеччина), успішно пройшли міжнародне наукове стажування з 05.07.2022 по 16.08.2022 за темою «Unlinkability in Automated Driving Systems». Всім учасникам міжнародного наукового стажування було видано сертифікати. Успішний досвід взаємодії започаткував подальшу наукову співпрацю, за підсумками якої у лютому 2023 була опублікована спільна стаття за результатами доповіді на міжнародній конференції з напрямку безпеки інформаційних систем (9th International Conference on Information Systems Security and Privacy), що відбулась в Португалії.

В червні 2023 року викладачі кафедри захисту інформації під науковим керівництвом завідувача кафедри захисту інформації Володимира Лужецького з боку ВНТУ та керівником дослідницької групи Стефаном Копселлем в Barkhausen Institut gGmbH, який входить до складу Technische Universität Dresden (м. Дрезден, Німеччина) подали проєктну пропозицію щодо участі у конкурсі спільних українсько-німецьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024 – 2025 рр. за темою: «Розробка нових криптографічних алгоритмів та засобів для інтернету речей (IoT)». Проєкт спрямований на підвищення рівня довіри до пристроїв Інтернету речей шляхом розробки нових засобів контролю безпеки для забезпечення конфіденційності та цілісності даних, що зберігаються та обробляються цими пристроями.

І співпраця лише набирає обертів! Доцент кафедри захисту інформації Віталій Лукічов, в рамках академічної мобільності (наукового дослідження) з 17.07.2023 по 16.08.2023 відвідав Barkhausen Institut. Там він проводив лабораторні вимірювання та експерименти в межах виконання міжнародного європейського проекту «KOMSENS-6G». Зокрема як частина досліджень з цього проєкту Barkhausen Institut досліджує напрямок забезпечення конфіденційності даних, отриманих за допомогою сенсорів 6G (Privacy of the 6G sensed data). За підсумками участі Віталій Лукічов отримав міжнародний досвід провадження наукової діяльності та доступу до європейської та світової дослідницької інфраструктури, а також відповідний сертифікат.

Дякуємо нашим партнерам з Technische Universität Dresden, завдяки яким наші викладачі, які займаються напрямком кібербезпеки та захисту інформації, змогли долучитись до загальноєвропейських досліджень і зможуть в подальшому поширювати отриманий досвід при викладанні дисциплін та провадженні досліджень у ВНТУ. І вже зараз викладачі кафедри захисту інформації ВНТУ та Barkhausen Institut gGmbH, Technische Universität Dresden працюють над подальшим розширенням співпраці та підкоренням нових наукових вершин!
         

ent

опублік. Каплун Валентина Аполінаріївна