Зустріч зі стейкхолдерами - компанія EPAM
З1 жовтня студенти бакалаврату та магістратури, викладачі факультету ІТКІ зустрілися з представниками компанії ЕРАМ.
Випускник кафедри ОТ, к.т.н. Oлександр Решетник , а тепер керівник підрозділу компанії  (EPAM Senior Software Engineering Manager), виступив з доповіддю на тему «Backend developer roadmap». Розповів про шлях розробника Backend, основні кроки в світ фахового програмування, про основні джерела інформації, де і чому варто додатково навчитись, в яких Community брати участь, рекомендовані сертифікаційні програми, важливість Soft Skills та знання англійської мови.
Ірина Хазівалієва (EPAM Talent Development Specialist), також випускниця ФІТКІ, – підготувала доповідь на тему «Навчальні програми EPAM University - нові можливості для студентів». Розповіла про компанію ЕРАМ, ключових партнерів компанії (Google, Microsoft, Amazon) та форми співпраці з ними, окреслила основні напрямки розробок ЕРАМ, особливості діяльності EPAM як найбільшої ІТ-компанії в Україні. Згадала про найбільш відомий проект компанії «Дія» (один з перщих розробників - доцент кафедри ОТ Олександр Кадук). Охарактеризувала проект EPAM University - як до нього потрапити, за якими напрямками відбувається навчання, які є відкриті тренінги і програми, різноманітні заходи для студентів: Junior Online Conference, Pre-Junior Program, IT-Generation.
Провідні фахівці компанії - Сергій Захарченко (EPAM Talent Development Specialist та, одночасно, - професор кафедри ОТ) та Юрій Антонов ( EPAM Talent Development Specialist, доцент ДонНУ ім. Василя Стуса) розповіли про напрямки й умови участі в навчальних програмах підготовки фахівців DevOps, сучасні вимоги до розробників, відповіли на запитання студентів.
Зустріч, яка вже стала традиційною, організована деканом ФІТКІ Світланою Кирилащук та її заступниками – Наталею Бабюк та Оленою Прозор. Участь у заході від кафедри ОТ взяли доцент Леонід Крупельницький та старший викладач Дмитро Кисюк, які є діючими розробниками апаратного й програмного забезпечення.


опублік. Крупельницький Леонід Віталійович