Успішні акредитації освітніх програм бакалаврату
«Комп’ютерна інженерія» та «Системне програмування»

            В першому півріччі 2023 року кафедрою Обчислювальної техніки (ОТ) був проведений завершальний етап акредитацій бакалаврських освітніх програм (ОП) спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія»: періодична для ОП «Комп’ютерна інженерія» та первинна для ОП «Системне програмування». Гарантами цих ОП є к.т.н., доценти Леонід Крупельницький та Микола Тарновський. За результатами акредитацій Вінницький національний технічний університет (ВНТУ) отримав сертифікати на право підготовки фахівців за ОП «Комп’ютерна інженерія» на наступні 10 років, а за новою ОП «Системне прогорамування» - на 5 років.
            Звіти самооціювання були надані Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти наприкінці лютого, а вже в березні 2023 р. працювала експертна група агентства з представників чотирьох провідних технічних університетів України. Було ретельно проаналізовано матеріали звітів самооцінювання ОП, методичної та організаційної документації на сайтах кафедри ОТ та ВНТУ,  проведено дистанційні зустрічі з гарантами ОП, адміністрацією, здобувачами освіти, випускниками, стейкхолдерами, працедавцями. В квітні до акредитації підключалась галузева експертна рада, що сформувала остаточні висновки по можливості акредитації ОП, які й були затверджені на засіданні Національного агентства 16 травня 2023 р.
В цілому, експертиза виділила основні компоненти, що вигідно вирізняють підготовку бакалаврів на кафедрі ОТ ВНТУ: колектив сформовано з досвідчених професіоналів і активних ІТ-розробників, наявна потужна лабораторна матеріально-технічна база, ефективна методична підтримка навчання в системі JetIQ.

            Слід відмітити величезний обсяг роботи з акредитації, виконаний усіма викладачами кафедри ОТ, гарантами ОП Леонідом Крупельницьким та Миколою Тарновським, завідувачем кафедри професором Олексієм Азаровим, відповідальними за методичні й організаційні розділи звітів доцентками Оленою Войцеховською, Людмилою Савицькою, Оксаною Городецькою. Вагомий організаційний внесок професора Сергія Захарченка в роботі зі стейкхолдерами та роботодавцями. Матеріально-технічну базу кафедри представив завідувач лабораторіями Сергій Швець. Великий обсяг кропіткої роботи по наповненню сайту кафедри за доцентом Максимом Обертюхом. Активну участь в підготовці матеріалів і в зустрічах з експертами виконали викладачі кафедри Олександр Черняк, Дмитро Кисюк, Микола Очкуров, Олександр Кадук, Микола Томчук. Значний вклад в забезпеченні успішних результатів акредитацій – від  декана факультету ІТКІ Світлани Кирилащук та директора центру забезпечення якості освіти університету Олесі Войтович. 

опублік. Крупельницький Леонід Віталійович