tycontent


23-25 серпня 2022 року д.т.н. доцент кафедри  Електричних станцій та систем Рубаненко Олена (представниці ГО "Агенція сталого розвитку "СИНЕРГІЯ")  Вікторія Вострякова  у складі делегації Жіночий енергетичний клуб України відвідали Берлін в рамках проєкту Women in Energy United for Ukraine. Проєкт реалізується в межах співпраці Жіночого енергетичного клубу України та Німецької енергетичної агенції denа.
В ході триденного навчального візиту представниці українського енергетичного сектору відвідали низку заходів та зустрічей, присвячених розбудові партнерств та визначення пріоритетних напрямків як підтримки жінок, що працюють в енергетиці, так і енергетичного сектору України загалом. Під час зустрічі з представниками dena, German-Ukrainian Energy Partnership та Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz учасниці ознайомилися з основними напрямами підтримки Німецьким урядом енергетичного переходу в Україні на найближчу перспективу в умовах військової агресії рф. Крім того, під час зустрічей з профільними організаціями Німеччини German Solar Industry Association (BSW) та German Renewable Energy Association (BEE), обговорили перспективи розвитку проєктів у сфері відновлюваної енергетики.
Також учасниці ознайомилися із кращими німецькими практиками та проєктами у сфері відновлюваної енергетики, відвідавши офіси EUREF-Campus та smart екосистеми GASAG, системного оператора 50 Hertz, біогазового заводу Berliner Stadtreiningung (BSR), інформаційно-навчального центру у сфері проєктування енергоефективних будинків Efficienency House Plus та віртуальний офіс Tennet Virtual Vision, що наслідує унікальну комунікаційну стратегію та поєднує найсучасніші енергетичні та мультимедійні технології для наочної демонстрації роботи сектора відновлюваної енергетики в Німеччині.






опублік. Лесько Владислав Олександрович