Завідувач кафедри Електричних станцій і систем проф. Комар Вячеслав та доц. Рубаненко Олена з 3 по 6 червня 2022 року прийняли участь у міжнародному заході Change Lab: Repower a Green Ukraine у рамках німецько-українського проєкту Energy Transition 2022, що відбувався у Німеччині (Берліні та Нехліні) за підтримки громадських організацій WECHANGE та "Агенції сталого розвитку "СИНЕРГІЯ". Викладачі кафедри ЕЕС презентували теми онлайн курсу, в якому будуть брати участь у якості експертів.
Конференція, воркшопи, нетворкінги були присвячені актуальній темі "зеленої" відбудови України та пошуку сталих рішень.
Основні тематичні напрями навчального візиту:
Сонячні енергетичні системи - разом з архітектором фотоелектричних станцій Астрід Шнайдер з Eurosolar учасники навчального візиту відвідали великі урядові будівлі в центрі Берліну, які було збудовано в межах проєкту «Solar Government Berlin».
2. Вітряна теплоакамуляція - навчальна екскурсія до «Енергетичного селища Нехлін» на півночі Берліна. У Нехлині (Німеччина) за допомогою вітрового теплоакумулятора опалюється ціле село (35 будинків).
Кооперативні та солідарні форми будівництва: учасники ознайомились з історію успішних краудфандованих та приватних проєктів у сфері соціального підприємництва в Німеччині та Україні у сфері розробки та будіництва off-Grid (автономних) та екологічних житлових будинків. Свої розробки та досвід презентували асоціація SoBaWi (Солідарне Будівництво) - мережа однодумців, що спеціалізуються на проектуванні та будівництві таких еко-будинків та ГО "COMMUNITY. Social Projects Lab", які уже мають пілотні проєкти в Україні.

Більш детальна інформація
https://www.sdasynergy.org/post/%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B2%D1%96%D0%B7%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%94%D0%BA%D1%82%D1%83-energy-transition-2022-change-lab-repower-a-green-ukraine












 

опублік. Лесько Владислав Олександрович