pty


Професорсько-викладацький склад кафедри  «Електричних станцій та систем» разом з магістрами, студентами та аспірантами долучились до вебінару - «Енергетика в умовах війни: нові виклики та завдання», що був організований навчально-науковим інститутом енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Спікером була вихованиця школи професора Лежнюка П.Д., Буславець Ольга Анатоліївна – в.о. міністра енергетики України (2020р.), професійний електроенергетик, кандидат технічних наук, яка продовжує свої наукові дослідження і завжди відгукується для фахової співпраці з університетською громадою.
Українська енергосистема продовжує працювати у штатному режимі, однак працівники оперативних служб докладають максимум зусиль, щоб забезпечити надійне енергопостачання підприємствам і громадянам в умовах воєнного стану.
У обговоренні питань були висвітлені нові бачення щодо формування перспективного плану відновлення та розвитку енергетичної галузі у післявоєнний період. Для цього важливо визначитись з експортом та імпортом електроенергії та технічними можливостями співпраці ОЕС України з енергосистемою континентальної Європи, перспективами розвитку нових генеруючих потужностей в Україні, умовами розвитку мережевої інфраструктури у повоєнний період з урахуванням планів економічного відновлення та розвитку регіонів країни.
Дякуємо Ользі Буславець та організаторам за цікаву фахову зустріч у рамках акселератора і сподіваємось на майбутню співпрацю!


content

опублік. Лесько Владислав Олександрович