• Біографічні дані: Кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних радіоелектронних технологій і систем (ІРТС), ВНТУ.
    У 2003 році вступив у ВНТУ на факультет функціональної електроніки та лазерної техніки інституту автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління.
    В 2008 році закінчив магістратуру наукового напрямку та отримав диплом магістра за спеціальністю "Мікроелектроніка і напівпровідникові прилади".
    З 2008 по 2011 роки навчався в аспірантуріУ 2012 році вчасно захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.11.13 – "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" (Науковий керівник - д.т.н., професор О.В. Осадчук).
    З 2011 року працював на посадах інженера, асистента та старшого викладача кафедри ІРТС.
    З 2015 р. доцент кафедри ІРТС.

     
  • Науковий напрямок: Профіль в Google Scholar:  https://scholar.google.ru/citations?hl=ru&pli=1&user=t4gHOwQAAAAJ
    Профіль в Scopus:  https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57200141075


     Науково-дослідні роботі в яких приймав участь: 
          32-Д-316 «Розробка  математичних моделей  мікроелектронних  частотних перетворювачів  магнітного поля  на  основі  транзисторних  структур  з  від’ємним  опором». (2010-2012 р.р.) № державної реєстрації 0110U002160.
           32-Д-348 "Розробка радіовимірювальних перетворювачів температури на основі реактивних властивостей напівпровідникових структур" (комплексна робота) (2013-2014 р.р.) № держреєстрації 0113U002287С.
            32-Д-354 "Розробка радіовимірювальних пристроїв на основі транзисторних структур з від’ємним опором" (2013-2014 р.р.) № держреєстрації 0113U003133.
            32-Д-373 "Радіовимірювальні сенсори фізичних величин  на  основі реактивних властивостей і від’ємного опору напівпровідникових структур" (2015-2016 р.р.). № держреєстрації 0115U001123.
            32-Д-386 "Розроблення  теоретичних  засад,  методів і приладів вимірювання та контролю  газового середовища на військових та цивільних об’єктах".  (2017-2018 р.р.), № держреєстрації 0117U000573
            32-Д-395 "Розроблення та дослідження радіовимірювальних частотних параметричних мікроелектронних приладів фізичних величин для військових та цивільних об'єктів". (2019-2021 р.р.)

     
  • Портфоліо: БАГАТОКАНАЛЬНИЙ РОЗПІЗНАВАЧ ЗАПАХІВ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ЇХНІХ КОНЦЕНТРАЦІЙ

     
    1. Автори: д.т.н., проф. Осадчук В.С., д.т.н., проф. Осадчук О.В. к.т.н. Криночкін Р.В., к.т.н. Звягін О.С., Осадчук Я.О.

     2. Призначення, переваги, основні характеристики: багатоканальный розпізнавач запахів і їхніх концентрацій (MSRC-1) призначений для експрес аналізу запахів і визначення їх концентрацій. База даних обумовлених речовин становить більше 200 речовин  (горючо-мастильні речовини, продукти горіння різних матеріалів, клеї, спирти, мийні засоби, технічні й парфумерні речовини).

    Одним з перспективних наукових напрямків у розробці мікроелектронних перетворювачів, запропонованих у роботі, є використання залежності реактивних властивостей і відʼємного опору  напівпровідникових приладів від впливу зовнішніх фізичних величин і створення на цій основі нового класу мікроелектронних частотних перетворювачів концентрації газів і розпізнавання запахів. У пристроях такого типу відбувається перетворення концентрації газів і інших зовнішніх впливів у частотний сигнал, що дозволяє створювати мікроелектронні перетворювачі за інтегральною технологією й дає можливість підвищити швидкодію, точність і чутливість, розширити діапазон вимірюваних величин, поліпшити надійність, завадостійкість і довгострокову стабільність параметрів.

    Використання як інформативного параметра частоти дозволяє уникнути застосування підсилювальних пристроїв і аналого-цифрових перетворювачів при обробці інформації, що знижує собівартість систем контролю й керування.

    Розмір і вага пристрою призначена як для роботи в лабораторії так  і в "польових умовах" і повністю задовольняє вимогам  для переносного встаткування. Вага й автономність приладу дозволяє працювати при певних обставинах, наприклад, на злітному полі, а також при тестуванні літака в цеху.

    Базу даних дуже легко доповнити новими речовинами, у режимі навчання автоматично формується файл із даними для розпізнавання, що надалі необхідно вставити в діючу базу даних, також формується графічний файл із зображенням ходу криві спрацьовування 12 частотних сенсорів.

    Прилад працює в режимі реального часу.

    Діапазон вимірювання для різних речовин 2 ppb...1500 ppm.

    Похибка вимірювання в діапазоні 2...500 ppb становить 2 ppb;

    Зберігання й читання  результатів вимірів у вигляді файлів з розширенням .txt і графічному .jpg у програмі USmellSence. У файл із розширенням .txt записуються результати виміру 12 каналів щосекунди, а також номер виміру від моменту включення приладу. У файл із розширенням .jpg відтворюється запис скриншоту екрана при наростанні сигналу по кожному з 12 каналів більше 5 %, що дозволяє надалі експертові ідентифікувати речовину якщо це не було зроблено автоматично або при відсутності речовини в базі даних. 

     3. Галузі застосування. Пристрій може бути використаний в літакобудуванні, в системах захисту безпеки в аєропортах, хімічній промисловості, гірничодобувній промисловості, автомобільному транспорті, медицині, моніторингу навколишнього середовища.

     4. Стан готовності розробки: розроблений діючий макет пристрою.
     
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 98
  • Хобі: +
  • Контакти: + Email : zvyagin.o.s@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 2521 раз., востаннє : 02.10.2024 07:32:18
  • Сайт : zviahin.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::