• Біографічні дані: Народився 20. 11. 1931, с. Ометинці Немирів. р-ну, нині Вінн. обл.
    Д.т.н., професор кафедри, академік Української академії наук та дійсний член академії будівництва України, гірничий інженер.
    Коротка біографічна довідка: доктор технічних наук (1968), професор (1969). Закічив Дніпропетровський гірничий інститут (1956), де відтоді й працював. 1962–74 – в Інститутіті геотехнічної механіки АН УРСР (Дніпропетровськ): від 1962 – зав. відділу вибуху, від 1965 – 1-й заступник директора; від 1974 – у Вінницькому технічному університеті: професор.
    Деталі біографії:
    В 1956 році закінчив в Дніпропетровський гірничий інститут, в 1961 році захистив кандидатську дисертацію в м. Москва, в 1965 році в м. Києві захистив докторську дисертацію, в 1968 році ВАК СРСР присвоїв наукове звання професора.
    За період трудової діяльності в 1958 – 1962 роках працював молодшим та старшим науковим співробітником у Дніпропетровському гірничому інституті, в 1962 – 1974 роках працював в Інституті геотехнічної механіки НАН на посадах завідуючого лабораторії, завідуючого відділом та першого заступника директора інституту, з 1974 по сьогодні у Вінницькому національному технічному університеті на посадах завідувача кафедрою, деканом та заступником директора інституту, з 2010 року працює професором кафедри.
  • Науковий напрямок: Основні напрямки наукової діяльності:
    1. Розробка екологічно чистих будівельних матеріалів;
    2. Розробка сучасних екологічно чистих біопалив;
    3. Розробка технології та техніки переробки біомаси в біогаз та органічні добрива;
    4. Розробка теорії піролізного горіння та піролізнних котлів.
    5. Наук. дослідження у галузях ущільнення, армування та руйнування матеріалів ґрунтів і основ.
    Викладає дисципліни «Технологія будівельного виробництва», «Технологія зведення будівель та споруд», «Основи науково-дослідних робіт».
  • Портфоліо: Підготовив 5 докторів наук та 60 кандидатів наук.
    Кількість наукових та методичних публікацій більше 350, з них 54 підручники, монографії, довідники та навчальні посібники, отримав 62 авторських свідоцтва та патенти. Значна кількість наукових праць та винаходів впроваджена в народне господарство з сутєвим економічним ефектом.
    За значні досягнення в науково-педагогічній та громадській роботі неодноразово відзначався грамотами та подяками Президії АН України, Мінвуглепрому України, обласними та громадськими організаціями. Він нагороджений «Знаком шахтарської слави», медалями «Ветеран праці» і «Заслужений винахідник».
    Нині є головою науково-технічної спілки будівників України, членом міжвідомчої ради України з вибуху, членом наукової ради Академії Наук України з вибуху, членом двох рад із захисту докторських та кандидатських дисертацій й інших науково-методичних рад.
    Нагороджений знаком “Шахтарська слава III ступеня” медаллю “За трудову доблесть” та «Ветеран праці», є відмінником освіти України.
    В 1990 році Американським біографічним інститутом визнаний людиною року, в 2000 році Оксфордським університетом людиною другого тисячоліття.
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 36
  • Контакти: Email : drukovanuy@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 57 раз., востаннє : 28.02.2023 11:53:18
  • Сайт : drukovanyi.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::