Шановні студенти ВНТУ!

 Внесення змін у діючий графік освітнього процесу є актуальним питанням, яке активно обговорюється серед студентства університету і навіть серед громадян, які не мають відношення до ВНТУ.
 Чому це питання стало актуальним? Напевно тому, що зміни у графіку передбачать скорочення тижнів навчання, що зумовило збільшення кількості лекційних занять у два рази по двом тижням. Чи зручно це?
 Ми розуміємо, що не дуже зручно. Хоча, можливо, і не настільки критично, адже заняття відбуваються онлайн, що дозволяє студентам слухати лекції вдома чи у гуртожитку, сидячи чи лежачи, попиваючи чай чи каву.
 Така ж ситуація і у викладачів, але відрізняється тим, що потрібно працювати з аудиторією. Обговорення можливої незручності додаткових занять чомусь не торкається питання, що стало причиною вживання таких заходів?

Які «плюси» дає таке рішення? Давайте розглянемо.

Якщо скоротити графік навчання на два тижні у поточну семестрі та два тижні у наступному семестрі, то це дозволяє:
  1.  Студентам почати складання сесії 20.12.2021 р., тобто за два тижні до Нового року і на новорічні свята відпочивати вдома на канікулах 6 тижнів!!!, а на заняття вийти аж 14.02.2022 р. Тоді як раніше сесія мала бути з 03.01.2022 р., тривати у період зимових свят, а канікули були б лише 2 тижні, при цьому вихід на навчання – 31.01.2022 р.;
  2.  Викладачам та іншим працівникам ВНТУ практично не навідуватись в університет 6 тижнів, щоб ні дорогою на роботу, ні в самому університеті не наражатись на ризик зараження вірусом. Крім того, 6 тижнів канікул дозволить викладачам присвятити більшу кількість часу підготовленню навчальних матеріалів для наступного семестру, виконанню наукової та методичної роботи;
  3.  Зменшити видатки на комунальні платежі з утримання інфраструктури навчальних корпусів університету з метою перерозподілу коштів на забезпечення належних умов утримання гуртожитків ВНТУ.
З повагою, адміністрація ВНТУ

опублік. Адміністратор