У ВНТУ стали доступними хмарні програми Amazon Web Services для навчання: AWS Educate та AWS Academy

ВНТУ став офіційним учасником програм AWS Educate та AWS Academy від компанії Amazon. 

Нині існує значна потреба у фахівцях хмарних технологій, оскільки хмарні технології допомагають швидко трансформувати ІТ бізнес, та робити його більш ефективним. Навчання хмарним технологіям не є можливим без використання справжніх хмар. З новими програмами у студентів та викладачів університету з’являються нові можливості для руху у напрямку хмарних обчислень.

AWS Educate - це програма Amazon, що надає всі необхідні ресурси для придбання навичок роботи в хмарі. Це безкоштовна навчальна програма з відеокурсами, документацією і доступом до самих сервісів Amazon Web Services.

Переваги для студентів та викладачів:

  • безкоштовні курси. AWS надає користувачеві річний бюджет своїх послуг на $100;
  • можливість обирати курси на власний розсуд;
  • доступ до он-лайн лабораторних стендів сервісів AWS;
  • кар’єрний супровід для полегшення пошуку роботи.
 

Кожен учасник програми може обирати будь-які курси та самостійно визначати коли їх проходити. Студенти і викладачі в даній програмі мають однакові можливості. Дізнатися більше про цю програму можна тут.

 

AWS Academy - це програма від Amazon, що надає навчальним закладам та їх викладачам доступ до своїх навчальним програм з метою подальшого використання у навчальному процесі. На відміну від попередньої програми, дана програма націлена на інтеграцію у навчальний процес в університеті.

 

Для участі у ній, викладачі мають пройти курси, отримати офіційний сертифікат та здобути акредитацію у програмі. Крім навчальних курсів, викладачі після акредитації AWS Academy отримують доступ до потужних хмарних інструментів для створення хмарних лабораторних середовищ.

В рамках даної програми студенти можуть працювати у хмарному лабораторному середовищі лише під керівництвом викладача. Деталі про можливості доєднання до програми знаходяться тут.

 

Стисло про відмінності програм:

 

AWS Educate в більшій мірі націлена на самостійне навчання студентів  або викладачів університету. Тут кожен користувач у AWS Educate є повністю незалежним і може витрачати свій ліміт на дослідження будь-яких ресурсів AWS.


AWS Academy призначена для навчання під керівництвом викладача. Тут для виконання лабораторних робіт викладачем створюється веб-клас із сервісів AWS. Викладач має весь необхідний інструментарій для організації виконання та перевірки лабораторних та курсових робіт, а також повний контроль над ресурсами веб-класу. На виконання кожного лабораторного завдання учням відводиться окремий гарантований ліміт ресурсів.

опублік. Адміністратор