Використання системи "Електронний деканат" при проведенні ректорських контрольних робіт

На виконання рішення Вченої ради ВНТУ «Про впровадження електронної системи підтримки навчального процесу JetIQ у ВНТУ», наказу Ректора №209 (08.09.2016) «Про проведення ректорських контрольних робіт у 2016-2017 н.р.» та з метою підготовки до впровадження у ВНТУ проекту відкритого університету керівництвом Факультету комп'ютерних систем і автоматики було прийнято рішення про розробку та впровадження автоматизованого модуля «Ректорські контрольні роботи» електронної системи підтримки навчального процесу JetIQ.

Основною метою було визначено автоматизацію заповнення відомостей ректорських контрольних робіт викладачами факультету для спрощення взаємодії викладачів та зменшення архівного навантаження на деканат. В процесі введення результатів оцінки остаточних знань студентів викладач має можливість переглянути результати кожного студента за підсумковим контролем, які зберігаються в архіві семестрових відомостей системи JetIQ та автоматично проставляються у новій відомості. Після введення оцінок модуль «РКР» розраховує параметри «Успішність» та «Якість» і формує відомість проведення ректорської контрольної роботи підготовлену для друку. Викладач має можливість роздрукувати свою відомість або звернутись до працівників деканату, які допоможуть це зробити.

Додатковою компонентою модуля «РКР» є формування CSV-даних для створення на їх основі «Зведеної відомості результатів проведення ректорських контрольних робіт».

Таким чином, протягом жовтня-листопада 2016 року, факультетом комп'ютерних систем і автоматики було автоматизовано процес проведення ректорських контрольних робіт студентів 2-го та 3-го курсів, що навчаються за ступенем «Бакалавр», усіх напрямів підготовки нашого факультету. Проведено 53 ректорські контрольні роботи, опрацьовано 1714 оцінок, роздруковані та підписані відповідні заліково- екзаменаційні відомості комплексних контрольних робіт (тестових завдань), зведена відомість сформована та надана до Центру моніторингу якості освіти та інновацій навчального процесу. Подальше використання модуля «РКР» системи JetIQ дозволить значно поліпшити результати проведення та оцінки ректорських контрольних робіт.
Заступник декана з н.м.р. ФКСА, к.т.н., доц. каф. МПА Севастьянов В.М.

опублік. Адміністратор