Кращі магістерські кваліфікаційні роботи системного й програмного спрямування
зі спеціальності «123-Комп’ютерна інженерія» випуску 2023 року

Новизна роботи Вікторії Кривенької (наук. кер. к.т.н., доцент Микола Тарновський ) полягає в розвитку методу використання хмарних технологій для надання інформації про наявність вільних місць для паркування автотранспорту, в якому, на відміну від існуючих, використовуються статистичні дані для оцінювання ймовірності наявності вільних місць протягом певного часового інтервалу, що дозволяє зменшити кількість відмов у наданні послуг паркування безпосередньо перед заїздом на парковку.
Результатами МКР Дмитра Нікішкіна (наук. кер. к.т.н., доцент Леонід Крупельницький) є підвищення якості освіти шляхом запровадження можливостей синхронного,  асинхронного та цільового навчання здобувачів за індивідуальною освітньою траєкторією та запровадження більш продуктивних процедур створення курсів дистанційного та змішаного навчання у формі неформальної та інформальної освіти.  Робота впроваджена в Центрі дистанційної освіти ВНТУ.
Дослідження Євгена Підцерковного (наук. кер. к.т.н., доцент Андрій Кожемяко) виділяється використанням досить складного математичного апарату, а наукова новизна полягає в удосконалені методу розпізнавання й формування 3D-фігур, що мають багато невідомих параметрів за рахунок введення амортизованого виводу, який дозволяє передбачати рішення з максимальною ймовірністю безпосередньо за відповідними спостереженнями, замість максимізації ймовірності для окремих спостережень.
Новизною дослідження Дмитра Савчука (наук. кер. к.т.н., доцент Леонід Крупельницький) є  прискорення розрахунків акустичних поверхонь в багатоканальній аналого-цифровій системі за рахунок використання CUDA-технологій паралельних обчислень на графічних процесорах Nvidia, що дозволило виконувати обчислення в режимі реального часу. Робота Дмитра є продовженням його бакалаврської роботи та досліджень в рамках бюджетної НДР «Високопродуктивні багатоканальні аналого-цифрові самокалібровані системи моніторингу й синхронного опрацювання низькочастотних сигналів».


mptycontent

опублік. Крупельницький Леонід Віталійович